Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Un bucătar - îngerul păzitor al unui român, rănit grav în urma unui accident cu bicicleta: „Nu avea puls“
WhatsApp
Un român de 33 de ani din Austria și-a cunoscut îngerul păzitor. Un bucătar de 32 de ani trecea prin zonă, când tânărul tocmai făcuse un accident cu bicicleta, nepurtând cască de protecție. Bărbatul i-a făcut masaj cardiac și l-a menținut în viață până la sosirea ajutoarelor.

Bucătarul Dominik Waldl (32 de ani) din Eberstalzell, în Austria Superioară, a văzut joi seara un biciclist de munte întins nemișcat pe șosea. Hangiul a ajutat imediat și i-a acordat primul ajutor. Acesta a reușit să îl salveze pe om.

Joi seara, Dominik Waldl, în vârstă de 32 de ani, din Eberstalzell, a devenit, pe neașteptate, salvatorul unui român de 33 de ani. "Nu m-aș fi așteptat la asta când plecasem cu mașina de la casa părinților mei cu puțin timp înainte", subliniază restauratorul.

Austria. Un bucătar - îngerul păzitor al unui român

 

Românul se afla pe o bicicletă de munte împreună cu un coleg (31 de ani). În jurul orei 19.20, când cei doi coborau o porțiune abruptă de drum de pe drumul comunal Littring, bărbatul mai în vârstă a subestimat probabil viteza. Într-o curbă, a ieșit de pe șosea și s-a izbit de un copac. Românul, care nu purta cască de protecție, a rămas nemișcat la pământ.

"Nu am văzut eu însumi căderea, dar am trecut pe acolo cu mașina imediat după aceea", explică Waldl, care a recunoscut imediat gravitatea situației. "Bărbatul nu mai avea puls, așa că am început imediat măsurile de resuscitare". În acest fel, și-a amintit ce învățase cu mulți ani în urmă la cursul de prim ajutor din timpul pregătirii pentru permisul de conducere. "Am încercat compresii toracice".

Biciclist român, rănit grav în urma unui accident cu bicicleta: „Nu avea puls“

 

Colegul victimei l-a ajutat pe acesta. "Dar am simțit că a durat aproximativ trei-patru minute până când s-a simțit din nou pulsul biciclistului", a declarat Waldl, care a alertat serviciile de salvare doar după ce l-a pus pe bărbatul de 33 de ani într-o poziție laterală stabilă: "Nu a fost timp înainte de asta".

Până la sosirea echipajului elicopterului de salvare de urgență "Martin 3", bărbatul căzut putea deja să mormăie câteva cuvinte și a fost transportat cu avionul la spitalul din Vöcklabruck. "Nu am înțeles nimic", a spus Waldl. Un ofițer de poliție prezent l-a felicitat pe tânărul de 32 de ani după ce i-a salvat viața. Și colegul victimei i-a mulțumit. "Un sentiment plăcut", subliniază bucătarul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel