Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria: Un bătrân, speriat de o presupusă bandă de hoți români, la un pas să rămână fără bani
WhatsApp
Doi kosovari s-au prezentat, joi, 17 august, în instanță pentru tentativă de fraudă. Au vrut să ridice banii de la un pensionar care fusese păcălit, de un polițist fals,  să scoată economiile de la bancă.
Austria. Un bătrân, speriat de o presupusă bandă de hoți români, la un pas să rămână fără bani. Sursa foto: freepik.com

Aceștia și-au susținut nevinovăția în instanță, iar judecătorul i-a achitat. Cei doi kosovari, ambii de 51 de ani, care locuiesc în Pustertal din Tirolul de Sud, au pledat încă de la început nevinovați.

Ei au fost arestați temporar la Innsbruck în noiembrie 2021, după ce au încercat să încaseze peste 52.000 de euro de la un pensionar în vârstă de 77 de ani. „Nu am știut nimic despre fraudă”, au spus ei magistraților.

 

„Favoare pentru un prieten”

 

„Vărul meu  m-a întrebat dacă aș merge cu el la Innsbruck”, a spus, joi, unul dintre ei doi acuzați în fața judecătorului. În mașină, pe drumul de la Bruneck la Innsbruck, i-a spus că vor primi bani.  Vărul, care a fost și el acuzat, a declarat că ar urma să primească 52.000 de euro de la Innsbruck. O favoare pentru un prieten kosovar. Erau bani pe care cineva i-ar fi dator unui cunoscut, scrie  tirol.orf.at.

Victima, un bărbat de 77 de ani din Innsbruck, fusese sunat anterior de un presupus polițist. Falsul polițist i-a spus că bătrânul se află pe lista unui grup de infractori români care scot bani din conturile bancare.

Prin urmare, ar trebui să retragă banii pentru a-i ține în siguranță, a spus falsul polițist  la telefon. La un alt apel, pensionarul a fost făcut să creadă că și oficialii băncii sunt de acord. Prin urmare, bătrânul a scos 52.000 de euro pe care urma să-i predea falșilor polițiști.

 

Hotărârea nu este definitivă

 

Pensionarul a devenit suspicios, potrivit procurorului. Acesta a alertat poliția, care i-a arestat pe cei doi suspecți. În cursul procedurilor probatorii, aceștia au putut folosi chat-urile de pe telefonul mobil pentru a demonstra în mod credibil în instanță că nu știau nimic despre fraudă. Nici acuzarea nu a văzut nicio dovadă în acest sens. A urmat o achitare, însă verdictul nu este definitiv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel