Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Trei români au vrut să fure banii dintr-un ATM, chiar cu prețul vieții. Judecător: "Jaf deloc obișnuit, cu metode de tip mafiot"
WhatsApp
Prin "metode mafiote", trei români urmau să fure toți banii dintr-un bancomat din orașul austriac Pama. 

Românii au spart fanta de distribuire a banilor și au pus o bombă. Dar unul dintre ei s-a speriat, a strigat "Poliția!", iar bărbații au fugit. Explozibilul și 97.000 de euro au fost lăsate în interiorul bancomatului.

Incidentul datează din 27 februarie 2019. Trei români - dintre care doi sunt de mult timp în închisoare, iar al treilea era căutat în baza unui mandat internațional de arestare și a fost reținut pe 16 septembrie anul acesta - au călătorit de la Budapesta cu o mașină căreia îi curgeau tablele de pe ea, pentru a da un atac în Austria. Prima țintă: un bancomat pe strada principală din Pama,  un oraș din districtul Neusiedl am See.

Românul care a fost adus din arest în fața instanței are trei condamnări penale. A fost singurul care a susținut că a prevenit infracțiunea. "Am fost doar de pază", a declarat cel de-al treilea bărbat în timpul procesului de la Tribunalul Regional Eisenstadt. "Nu știam ce aveau de gând să facă. Am crezut că vor să-l smulgă", potrivit Krone.

2. -imagine fara descriere- (roman-austria_72627300.PNG)

În timp ce bărbatul de 34 de ani susține că "a stat la 70 de metri distanță", ceilalți doi au deteriorat fanta de eliberare a bancomatului în aer liber și au plasat acolo o bombă. "Când au încercat să conecteze fitilul la bateria mașinii, am fost îngrozit", a spus bărbatul, care până atunci se ocupa cu livrarea de pizza. Avea imagini oribile în minte, iar avocatul său a afirmat chiar că "Nu a vrut să riște să comită un omor prin imprudență". Așa că bărbatul a strigat "Poliția!", chiar dacă nu era niciun echipaj în preajmă, și a plecat cu colegii săi. Au mers pe jos cei 15 kilometri până în Ungaria. În urmă au rămas doar explozibilii, care au fost descoperiți câteva ore mai târziu de un curier de ziare, și cei 97.000 de euro pe care îi avea în bancomat.

Karin Lückl, judecătoarea care prezidează curtea de evaluatori neprofesioniști, a vorbit despre un "jaf deloc obișnuit, cu metode de tip mafiot" și l-a condamnat pe român la închisoare timp de doi ani. Livratorul de pizza vrea să se gândească la sentință timp de trei zile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel