Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Sute de kilograme de alimente, confiscate de vameși. Șoferul moldovean al unei dube, amendat cu câteva mii de euro
WhatsApp
În timpul unui controlul de rutină, efectuat pe A21, lângă Alland (districtul Baden), pe data de 22 decembrie, vameșii austrieci au descoperit, într-o dubă, care venea din Republica Moldova, mai multe pachete cu carne și produse din carne, dar și  420 de kilograme de legume, inclusiv ardei murați, roșii, varză și varză. Majoritatea mărfurilor urmau să ajungă în Franța, dar și în zona Linz.

Șoferul unei dube a vrut să introducă 420 de kilograme de carne și legume din Moldova în UE. El a fost depistat în timpul unui control de rutină pe A21, lângă Alland (districtul Baden), a informat, luni, 3 ianuarie, Ministerul Finanțelor.

Produsele alimentare au fost confiscate și distruse din motive de siguranță, mai spun oficialii. Bărbatul aflat la volanul vehiculului trebuie să plătească 3.560 de euro taxe și amenzi.

Austria. Autocar cu moldoveni, „o bombă calorică rulantă”. Vameșii au controlat pachetele și au dat peste o adevărată captură

Potrivit Ministerului Finanțelor, microbuzul a fost selectat aleatoriu în timpul unui control în dimineața zilei de 22 decembrie. În timpul controlului din Alland, vameșii au descoperit 420 de kilograme de carne și produse din carne în mai multe pachete și, de asemenea, precum  și 420 de kilograme de legume, inclusiv ardei murați, roșii, varză și varză. Majoritatea mărfurilor urma să ajungă în Franța dar și zona Linz, scrie  Salzburger Nachrichten.

Ministerul a raportat că șoferul nu a putut  prezenta documentele necesare importului de carne și legume. Prin urmare, toată cantitatea de alimente a fost confiscată și imediat distrusă. Șoferului s-a fost aplicată o taxă de 3.360 de euro și o amendă de 200 de euro.

Un caz similar a fost depistat la începutul lunii noiembrie, tot în Austria.

 

 Autocar cu moldoveni, „o bombă calorică rulantă”. Vameșii au controlat pachetele și au dat peste o adevărată captură

 

Un autocar, cu 25 de pasageri moldoveni la bord, a fost verificat de echipa mobilă de control a Oficiului de Nord al Biroului Vamal din Austria, la punctul de trecere a frontierei din Nickelsdorf. 

Agenții au percheziționat autocarul care venea din Republica Moldova și se îndrepta spre Franța și au găsit la deschiderea portbagajului 1,2 tone de mâncare și băutură de contrabandă care fuseseră preluate ca pachete de către cei trei șoferi din țara lor de origine.

În timp ce cei 25 de pasageri erau așezați la nivelul superior, în compartimentele de bagaje au fost descoperite 510 kg de carne și pește, 330 de kg de fructe și legume, 304 de litri de alcool, 84 de kg de brânză și 320 de pachete de țigări. Acest autobuz era o bombă calorică rulantă”, au spus autoritățile.

 

Bunurile au fost distruse

Ministrul de Finanțe Blumel a fost încântat de captură: "Reglementările stricte de import pentru alimente de origine animală și vegetală există dintr-un motiv întemeiat, deoarece acest lucru împiedică apariția epidemiilor și a bolilor”. Marfa a fost distrusă, iar șoferii au fost amendați cu 1.300 de euro.

În primele trei trimestre ale anului 2021, biroul vamal austriac a confiscat 10,7 tone de plante și 21,9 tone de hrană pentru animale, ceea ce se datorează în principal principalelor controale efectuate de vamă în acest domeniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel