Șoferul unei dube a vrut să introducă 420 de kilograme de carne și legume din Moldova în UE. El a fost depistat în timpul unui control de rutină pe A21, lângă Alland (districtul Baden), a informat, luni, 3 ianuarie, Ministerul Finanțelor.
Produsele alimentare au fost confiscate și distruse din motive de siguranță, mai spun oficialii. Bărbatul aflat la volanul vehiculului trebuie să plătească 3.560 de euro taxe și amenzi.
Potrivit Ministerului Finanțelor, microbuzul a fost selectat aleatoriu în timpul unui control în dimineața zilei de 22 decembrie. În timpul controlului din Alland, vameșii au descoperit 420 de kilograme de carne și produse din carne în mai multe pachete și, de asemenea, precum și 420 de kilograme de legume, inclusiv ardei murați, roșii, varză și varză. Majoritatea mărfurilor urma să ajungă în Franța dar și zona Linz, scrie Salzburger Nachrichten.
Ministerul a raportat că șoferul nu a putut prezenta documentele necesare importului de carne și legume. Prin urmare, toată cantitatea de alimente a fost confiscată și imediat distrusă. Șoferului s-a fost aplicată o taxă de 3.360 de euro și o amendă de 200 de euro.
Un caz similar a fost depistat la începutul lunii noiembrie, tot în Austria.
Un autocar, cu 25 de pasageri moldoveni la bord, a fost verificat de echipa mobilă de control a Oficiului de Nord al Biroului Vamal din Austria, la punctul de trecere a frontierei din Nickelsdorf.
Agenții au percheziționat autocarul care venea din Republica Moldova și se îndrepta spre Franța și au găsit la deschiderea portbagajului 1,2 tone de mâncare și băutură de contrabandă care fuseseră preluate ca pachete de către cei trei șoferi din țara lor de origine.
În timp ce cei 25 de pasageri erau așezați la nivelul superior, în compartimentele de bagaje au fost descoperite 510 kg de carne și pește, 330 de kg de fructe și legume, 304 de litri de alcool, 84 de kg de brânză și 320 de pachete de țigări. Acest autobuz era o bombă calorică rulantă”, au spus autoritățile.
Ministrul de Finanțe Blumel a fost încântat de captură: "Reglementările stricte de import pentru alimente de origine animală și vegetală există dintr-un motiv întemeiat, deoarece acest lucru împiedică apariția epidemiilor și a bolilor”. Marfa a fost distrusă, iar șoferii au fost amendați cu 1.300 de euro.
În primele trei trimestre ale anului 2021, biroul vamal austriac a confiscat 10,7 tone de plante și 21,9 tone de hrană pentru animale, ceea ce se datorează în principal principalelor controale efectuate de vamă în acest domeniu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News