Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Austria. Muncitor român, găsit fără suflare de colegii săi: Nimeni nu știe cum a ajuns să fie strivit de o macara
WhatsApp
Un muncitor român, în vârstă de 49 de ani, a fot găsit fără suflare marți, în urma unui tragic accident forestier petrecut în Gratwein-Straßengel, districtul Graz-Umgebung (Stiria) din Austria.

Marți, în jurul orei 15.45, în zona Frauenkogel se efectuau lucrări forestiere cu o macara cu cablu pentru lemn. Cetățeanul român în vârstă de 49 de ani, care locuia în districtul Deutschlandsberg, lucra pe terenul abrupt pentru a curăța spărtura de vânt.

După ce bărbatul în vârstă de 49 de ani nu a mai dat autorizație pentru macara de ceva timp, doi muncitori s-au dus la el și l-au găsit prins sub un portaltoi.

Austria. Muncitor român, găsit fără suflare de colegii săi

 

Nimeni nu știe exact ce s-a putut întâmpla, întrucât românul lucra singur. Este posibil ca portaltoiul să se fi aflat deasupra bărbatului de 49 de ani, să se fi desprins și să-l fi prins sub el. Medicul de urgență nu a putut decât să constate decesul bărbatului.

Nimeni nu știe cum a ajuns să fie strivit de o macara

 

Operațiunea de salvare a fost efectuată de Poliția alpină și de Serviciul de salvare montană din Graz, precum și de 20 de persoane cu trei vehicule ale Brigăzii de pompieri voluntari din Judendorf.

Din nefericire, astfel de accidente de muncă în pădurile austriece sunt foarte frecvente. În luna noiembrie, un  alt muncitor român din Austria a fost grav rănit, după ce a căzut un copac pe el. Bărbatul a fost luat cu elicopterul la spital.  

Românul în vârstă de 33 de ani a fost grav rănit într-un accident forestier într-o pădure din municipiul Volkermarkt.

Potrivit publicației orf.at, tânărul, împreună cu un finlandez în vârstă de 47 de ani, efectua lucrări de tăiere în pădurea din Carintia. Când a fost doborât un copac, acesta a căzut peste bărbatul de 33 de ani și l-a prins dedesubt. În urma accidentului, românul a suferit răni grave. Bărbatul fost preluat de serviciul de salvare montană și apoi transportat la spitalul din Klagenfurt cu elicopterul de salvare.

Accidentele forestiere în Austria au o frecvență neobișnuit de mare

 

Un alt român în vârstă de 49 de ani a fost rănit, în luna aprilie, de o piatră, în timp de executa lucrări forestiere. Teribilul accident a avut loc în Lavamund. O piatră care s-a desprins de pe o stâncă l-a lovit pe bărbat în partea inferioară a corpului.

În timpul lucrărilor forestiere, lemnul era transportat pe drumul forestier cu ajutorul unui troliu cu cablu. În timp ce trunchiul copacului tăiat era târât în sus, o piatră s-a desprins de o stâncă și a căzut pe terenul abrupt, scrie kleinezeitung.at.

În cădere, piatra l-a lovit pe un muncitor român, de 49 de ani, pe partea inferioară a corpului. Bărbatul a fost dus la Spitalul de Stat din Deutschlandsberg, fiind rănit ușor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel