Procurorul general Augustin Lazăr a afirmat, vineri seara, la vernisajul expoziţiei "Represiunea comunistă în România (1945-1965) - Numitorul comun: Moartea", că este important "să fim informaţi despre ceea ce s-a întâmplat în istoria noastră" şi să facem în aşa fel încât asemenea lucruri "să nu se mai întâmple", acesta declarându-se "şocat" de atrocităţile comise de fosta Securitate prezentate în cadrul evenimentului găzduit de Muzeul Naţional al Unirii (MNU) Alba Iulia.
"Din păcate, generaţiile trecute au avut de suferit. Eu, care aveam pretenţia că ştiu multe din istorie, atât ca profesionist al dreptului, cât şi ca iubitor de istorie, acum sunt şocat văzând această expoziţie cu file din istoria patriei care nu erau cunoscute. (...) Este important să fim informaţi despre ceea ce s-a întâmplat în istoria noastră şi, dacă putem, să facem în aşa fel încât asemenea lucruri să nu se mai întâmple. Mereu am avut convingerea că alţii au venit şi au comis fapte de barbarie în interiorul frontierelor naţionale, dar acum putem să vedem că şi semeni ai noştri, care, la un moment dat, s-au aflat în anumite poziţii, au comis acte care, într-adevăr, sunt şocante pentru noi", a declarat Augustin Lazăr.
El a opinat că prezentarea publică a rezultatelor acestor cercetări permite tinerei generaţii "să vadă ce a fost, ce este şi să-şi imagineze mai bine cum ar trebui să arate viitorul României".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News