Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Au cusut plasă de țânțari la subraț“. Polițiștii români, nemulțumiți de noile uniforme făcute după modelor celor din Olanda/Belgia / FOTO
WhatsApp
Polițiștii afiliați Sindicatului Europol spun că noile uniforme achiziționate sunt din materiale de proastă calitate și nu respectă condițiile tehnice prevăzute în contractul de furnizare. 

Sindicatul de poliție Europol spune că, după doar o lună de folosire a noului echipament din dotarea polițiștilor, au început să apară urme de uzură. Polițiștii se plâng de materialele proaste folosite la fabricarea acestor uniforme, dat fiind faptul că pantalonii încep să se rupă, literele de pe jachete se dezlipesc, centura se scorojește, iar buzunarele se rup foarte ușor. Pe lângă toate acestea, sindicaliștii mai spun că materialele folosite la noile uniforme nu corespund cu cele din ofertă, fiind de proastă calitate.

"De un an semnalăm sub diferite forme probleme în privinţa noii uniforme pe care Poliţia Română vrea să o achiziţioneze. De la licitaţii anulate şi până la caiete de sarcini întocmite necorespunzător, temerea noastră s-a materializat când absolvenţii şcolilor de agenţi de poliţie au primit noua uniformă", susțin sindicaliștii, într-o postare pe Facebook. "Colegii semnalează deja situaţii în care, după o lună de utilizare, pantalonii s-au rupt, jachetele s-au uzat, iar inscripţiile cu "Poliţia" s-au dezlipit", susţin aceştia.

4. -imagine fara descriere- (europol-pantaloni.jpg)

Polițiștii români, nemulțumiți de noile uniforme făcute după modelor celor din Olanda/Belgia

 

În imagini aveți cămașa din noua componență a uniformei de poliție. Am făcut o comparație între ceea ce ni s-a prezentat nouă la începutul anului 2022 și ceea ce au primit peste 3000 de polițiști care s-au încadrat în 2022 din școlile de agenți de poliție sau din sursă externă.

Dacă în varianta „prototip” materialele prezentate erau la limita a ceea ce ne doream noi pentru polițiști, dar net superioare față de ce am purtat timp de 20 de ani, ceea ce s-a distribuit nu are nicio legătură cu specificațiile din caietele de sarcini și cu toate acestea, au fost recepționate, plătite și distribuite polițiștilor cu titlu de „noua uniformă”.

După cum puteți constata cu ochiul liber, în loc de materialul de tip „mesh” care trebuia să fie aplicat la subraț pentru respirabilitate, firma efectiv a cusut plasă de țânțari. Dacă la cămașa de prezentare a fost prezentă țesătura de tip „ripstop”, specifică uniformelor tactice pentru creșterea rezistenței, la cămașa primită de noii polițiști lipsește cu desăvârșire iar materialul este un soi de tercot laminat, foarte ieftin, folosit în special la salopete. Inclusiv materialul „velcro” de pe braț este un „fake” ordinar pe care nici nu se poate fixa însemnului heraldic textil“, arată sindicalișii într-o postare pe Facebook.

3. -imagine fara descriere- (culoare-uniforma.jpg)

Uniformele polițiștilor români, de proastă calitate: „Au cusut plasă de țânțari la subraț“

 

Nici măcar culoarea nu s-au obosit să o respecte, cu toate că și aceasta este o condiție de sine stătătoare în cuprinsul caietului de sarcini. Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la aproximativ 4,5 milioane euro pentru 3000 de complete, și ne sperie faptul că urmează să se mai cheltuiască încă 70 milioane de euro pentru toți polițiștii în activitate“, mai scriu reprezentanții Sindicatului Polițiștilor Europeni.

Postările cu nemulțumirile la adresa noilor uniforme nu se opresc aici.

Așa arată bluza/tricoul din noua uniformă de poliție. Este o copie a design-ului folosit de poliția din Olanda/Belgia. Problema este că degeaba vrei sa imiți ceva în condițiile în care folosești materiale de cea mai proastă calitate. Din păcate, ce nu au înțeles cei responsabili este faptul că nu poți prosti polițiștii, să le iei ochii cu un design modern dar cu aceleași materiale de proastă calitate la prețuri exorbitante“, consideră polițiștii.

2. -imagine fara descriere- (emblema-uniforma.jpg)

Europol: „Nu vom accepta să fie date „tunuri” de zeci de milioane de euro pe spatele polițiștilor

 

În realitate, nu e nimic „nou” la materialul folosit pentru acest element de uniformă. Bumbacul este în continuare de cea mai proastă calitate, s-au tras doar două benzi galbene și gata, prețul nou este de peste două ori mai mare ca cel al „vechii” uniforme. Și pentru a înțelege amploarea celor relatate, pozele sunt trimise de colegi care au absolvit școlile de agenți de poliție în noiembrie 2022, adică vorbim despre o „uzură” de 2 luni. Nu mai vorbim despre faptul că pentru niciuna dintre cele 3000 de uniforme distribuite până acum, niciunui polițist nu i s-au schimbat elementele de uniformă rupte, deteriorate sau care au prezentat defecte.

Nu vom tolera asemenea practici și nici nu vom accepta să fie date „tunuri” de zeci de milioane de euro pe spatele polițiștilor“, afirmă sindicaliștii Europol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel