Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atenționare: Danemarca prelungește perioada de efectuare a controalelor la frontierele de stat
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe informează românii care tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Danemarca despre faptul că autoritățile daneze au anunțat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontierele de stat până la 11 noiembrie 2022.
Foto: Pixabay

După ce Danemarca anunțat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontierele de stat până la 11 noiembrie 2022, MAE le-a recomandat românilor să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei spre și dinspre Danemarca, un act de identitate valabil (pașaport sau carte de identitate națională).

Danemarca prelungește perioada de efectuare a controalelor la frontierele de stat

 

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539407177, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: +4527355537.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români consultarea paginilor de Internet: http://copenhaga.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Danemarca. Doi români, prinși cu mașina burdușită cu bunuri furate, în valoare de peste 13.000 de euro

 

Un comerciant din Ikast a condus poliția din Midt-og Vestjyllands pe urmele a doi hoți români. Sâmbătă după-amiază, administratorul i-a recunoscut pe cei doi bărbați români, în timp ce fugeau din magazinul Netto din Ikast cu cutii de ciocolată furate.

Cei doi bărbați români au fost arestați, iar duminică au fost aduși în fața instanței, după ce au fost prinși furând din magazine. Polițiștii cred că aceștia se află în spatele mai multor furturi din magazinele din regiune.

"Hoții români au plecat cu o mașină închiriată, iar managerul ne-a sunat în timp ce urmărea mașina. Nu aveam nicio mașină de patrulare disponibilă în zonă, așa că managerul i-a urmărit până la Kjellerup", a declarat Anders Bøje Hansen, șeful Poliției din Jutlanda Centrală și de Vest.

La Kjellerup, a ajuns o patrulă de poliție, care a oprit mașina închiriată. În automobil se aflau doi bărbați români, de 22 și, respectiv, 24 de ani. Mașina era burdușită cu bunuri furate, așa că ambii români au fost arestați, mai spune șeful poliției, citat de   tvmidtvest.dk.

Oficialul l-a lăudat pe managerul magazinului pentru modul în care a reacționat: "A făcut o treabă foarte bună: i-a urmărit de la distanță, în timp ce ne-a contactat".

Polițiștii au găsit o mulțime de bunuri furate în mașina românilor. Printre acestea se numărau scutere electrice, seturi scumpe de grădinărit, un ATV și multe cutii de cadouri. "Nu am verificat încă toate bunurile furate, dar sunt bunuri  în valoare de cel puțin 100.000 de coroane (13.444 euro). Acuzația noastră este că românii au furat din mai multe magazine din Herning și Ikast ", mai spune Anders Bøje Hansen.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel