Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atentat terorist, dejucat în ultimul moment în Belgia. Șapte persoane arestate 
WhatsApp
Un atentat terorist a fost dejucat în ultimul moment în Belgia. Mai multe persoane au fost arestate. 

Poliţia belgiană a arestat joi şapte persoane prezentate drept "susţinători fervenţi" ai grupării Stat Islamic (SI) şi suspectate că ar pregăti un atentat în Belgia, a anunţat parchetul federal belgian, relatează AFP.

Nouă percheziţii au fost efectuate în vestul ţării, în special în Roeselare, Oostende, Gent şi Menin, la graniţa cu Franţa, ceea ce a dus la aceste arestări.

Suspecţii sunt "în mare parte de origine cecenă" şi "suspectaţi de pregătirea unui atentat terorist în Belgia".

Belgia a fost deja ţinta grupării Stat Islamic, care în 2016 a revendicat atentatele sinucigaşe comise la aeroport şi în metroul capitalei belgiene, atacuri soldate cu 32 de morţi.

Aceste atacuri au fost comise de celula jihadistă a SI deja la originea celor comise la 13 noiembrie 2015 în Franţa, soldate cu 130 de morţi.

Văduva neagră a jihadului a murit recent în Belgia

 

Belgia a devenit din păcate, un refugiu al atentatorilor. Una dintre cele mai căutate persoane din lume a murit în Belgia luna trecută. 

Malika El Aroud, cunoscută drept "văduva neagră a jihadului", a murit luna trecută în Belgia la vârsta de 64 de ani, potrivit mass-media locale, citate de EFE.

Activistă a reţelei teroriste Al Qaeda, El Aroud a fost soţia unuia dintre asasinii liderului rezistenţei antitalibane Ahmad Shah Massoud, ucis într-un atentat comis cu doar două zile înaintea atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 din SUA.

Femeia a devenit una dintre cele mai căutate persoane de către serviciile antiteroriste occidentale, pentru mesajele sale pe internet adresate jihadiştilor, fiind chiar condamnată în Elveţia pentru glorificarea terorismului prin intermediul blogului ei.

De origine marocană, El Aroud a primit o condamnare şi în Belgia, în 2010, alături de alţi şase terorişti, pentru că ar fi planificat atentate în această ţară, dintre care unul la Consiliul European. Ca urmare a acestei condamnări, autorităţile i-au retras în 2017 cetăţenia belgiană pentru "nerespectarea gravă a îndatoririlor sale în calitate de cetăţean".

De atunci, El Aroud avea doar cetăţenie marocană şi, în 2019, Belgia a decis s-o extrădeze în Maroc, dar procedura de predare nu a avut loc niciodată pentru că Rabatul a refuzat să pună la dispoziţie documentele necesare, relateză Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
pixel