Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atac Kabul. Adelin Petrişor a contrazis-o pe Ramona Mănescu: "INCORECT! Mi se pare cel puţin o exagerare GROSOLANĂ"
WhatsApp
Adelin Petrişor vine cu precizări privind atacul de la Kabul care, potrivit Ramonei Mănescu, a ţintit Ambasada României de acolo şi angajatul român care a murit, dându-şi viaţa pentru a-i salva pe ceilalţi, era născut în 1976 şi făcea parte din echipa de securitate a misiunii diplomatice.
Sursa foto: captură stirileprotv.ro

"Cateva idei despre atacul din Afganistan in care un om din echipa de securitate a Ambasadei Romaniei a fost ucis si un altul a fost ranit grav. Am vazut prin spatiul public (inclusiv la o televiziune serioasa de stiri) cum ca misiunea nostra ar fi fost vizata. Incorect. A fost vizat Green Village, un cartier fortificat in care isi au sediul ONG-uri, organizatii internationale si ambasade. Am fost acolo de foarte multe ori, stiu bine locul, nu vorbesc din povesti. In atac nu au murit doar romani, bilantul a fost de 16 morti si in jur de 120 de raniti. Talibanii au atacat cu 2 masini capacana, iar un comando a intrat ulterior si a mitraliat la intamplare. Romanii si ceilalti nu au fost salvati de britanici, asa cum se vantura pe net, ci de fortele speciale afgane. Potrivit Ministerului de Interne afgan, peste 400 de occidentali au fost evacuati din Green Village, inclusiv 11 romani. Cartierul Verde din Kabul a fost atacat constant in ultimii ani. Cel mai recent atac a fost in ianuarie, tot cu o masina capcana. In aceste conditii, informatia ca Ambasada Romaniei a fost cea vizata, mi se pare cel putin o exagerare grosolana", a scris Adelin Petrişor, pe pagina sa de facebook.

Mesajul lui Adelin Petrişor vine după declaraţiile ministrului Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, care a afirmat că Ambasada României la Kabul a fost ţinta atacului. "Din păcate, a fost ţintită ambasada, misiunea României acolo. Atacul a început aseară. A fost un atac susţinut, cu maşini capcană, cu 'tot tacâmul', aşa cum sunt obişnuiţi teroriştii talibani să acţioneze", a spus ea şi a descris atacul ca pe un "asalt".

"După ce au atacat clădirea principală, în care erau colegii noştri, au incendiat alte clădiri anexe. Locul nu mai poate fi utilizat", a detaliat Ramona Mănescu. Ministrul a spus că echipa Ambasadei României de la Kabul era formată din 12 persoane.

Totodată, Mănescu a precizat că românul rănit este "în afara oricărui pericol, este stabil".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel