Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Atac în curtea unui liceu din capitală: Elevul de 16 ani înjunghiat face primele declarații, unul dintre agresori arestat preventiv
WhatsApp
Elevul de 16 ani care a fost victima unui atac în curtea unui liceu din Capitală a făcut prima sa declarație după ce a fost externat din spital. Tânărul, rănit la ambele brațe în urma incidentului, a relatat că a fost atacat fără niciun avertisment și că nu îi cunoaște pe agresori.
Atac în curtea unui liceu din capitală: Elevul de 16 ani înjunghiat face primele declarații, unul dintre agresori arestat preventiv

"Eu eram în curtea școlii și un băiat necunoscut a venit la mine să mă întrebe dacă eu sunt cel pe care îl caută, iar acesta a venit să se bată cu mine parte în parte. I-am spus că nu-l cunosc și a scos baioneta. Erau vreo cinci", a declarat adolescentul conform Digi24.

Întrebat dacă erau paznici în curte în momentul atacului, elevul a răspuns negativ: "N-am văzut niciun paznic". Referitor la modul în care a reușit să scape, el a menționat că a fugit și că atacatorul a făcut același lucru.

 

Familia victimei dă vina pe conducerea școlii

 

Mama băiatului a cerut explicații conducerii școlii, exprimându-și îngrijorarea legată de lipsa de siguranță în instituția de învățământ: "M-a deranjat faptul că au spus că au pază. Dacă aveau pază, probabil aplana situația, nu se întâmpla așa ceva. Nu mi-au dat niciun fel de explicație. Este un comportament deviant, din moment ce eu iau un cuțit și plec cu el de acasă, în familie există o problemă."

În legătură cu atacatorul, acesta a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Avocatul său, Cezar Vârlan, a pus vina pe conducerea școlii, subliniind lipsa de control asupra obiectelor aduse de elevi în școală.

"Nu există niciun fel de control asupra a ceea ce au copiii în rucsacuri. Nici profesorii, nu există pază, nu există paznic la școală, nu există nimic. Toți fac ce vor în școlile astea", a declarat avocatul.

Conducerea liceului nu a oferit până în prezent clarificări despre modul în care atacatorii au reușit să intre în curtea școlii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel