Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Asta trebuie să faci pentru ca pandișpanul să crească. Trucuri de la bucătari pentru a-ți ieși cel mai pufos desert
WhatsApp
Pregătiți un pandișpan spectaculos, dar nu crește niciodată suficient și rămâneți mereu cu întrebarea: „de ce?”. Lămurește această enigma culinară și descoperă toate trucurile pentru a face ca pandișpanul să crească mult. Cunoscându-le, probabil că îți vei detecta și eventualele greșeli.
Asta trebuie să faci pentru ca pandișpanul să crească. Trucuri de la bucătari pentru a-ți ieși cel mai pufos desert

Publicitate

În plus, aceste trucuri vă vor servi și pentru pandișpanul fără gluten, oferindu-vă un produs final foarte pufos și înalt. Ce mai aștepți? Fugi la bucătărie pentru a pune la încercare fiecare dintre aceste trucuri și surprinde-ți invitații cu un desert spectaculos. A, și nu uitați să împărtășiți aceste informații pentru ca toată lumea să cunoască aceste trucuri simple pentru a face ca pandișpanul să crească mult.

 

Utilizați ingredientele la temperatura camerei

 

Dacă rețeta nu vă spune altfel, practicați acest sfat, deoarece acest lucru va împiedica tăierea aluatului în timpul unei anumite perioade de pregătire. Prin urmare, înainte de a începe să vă pregătiți pandișpanul, rețineți că trebuie să scoateți întotdeauna ingredientele din frigider cu mult timp înainte. Practicați acest lucru, mai ales cu ouăle, lăsându-le la temperatura camerei timp de 30 de minute.

Pandișpan cu iaurt, fără făină: Pufos, aromat, bogat și sănătos. Gătește-l chiar azi!

 

Cântăriți sau măsurați ingredientele cu precizie

 

Deși creativitatea este foarte valoroasă în cofetăria profesională, precizia este și ea foarte importantă, atât în ​​procedura în sine, cât și în cantitatea fiecărui ingredient, întrucât orice exces sau omisiune poate modifica rezultatul final al unei rețete. Din acest motiv, printre trucurile noastre pentru a obține un pandișpan înalt și pufos, scoatem în evidență faptul de a achiziționa un cântar sau ustensile de măsurat (cană și linguri), acestea fiind mai fiabile în comparație cu ustensilele convenționale.

Nu știi pe care să o alegi? Dacă cântăriți mâncarea veți avea cantități mult mai exacte. Pe de altă parte, dacă preferați să le măsurați, aveți nevoie de îndrumări suplimentare din tabelele comparative, deoarece fiecare ocupă un volum diferit față de celălalt. Adică 1 cană de făină de grâu nu cântărește la fel ca 1 cană de făină integrală și nici ambele nu cântăresc la fel ca 1 cană de orez.

 

Folosiți făina corectă

 

Făina indicată pentru prepararea unei prăjituri care crește mult este făina universală, cunoscută și sub denumirea de făină 0000, făină vrac sau făină albă. De ce? Acest tip de făină conține mai puțin de 8% gluten, deci aluatul este mai ușor. Adică, cele mai multe prăjituri cresc și devin pufoase mai mult dacă conțin mai puțin gluten.

 

Cumpărați ingrediente de calitate

 

În orice rețetă este esențial să folosiți produse optime: bine recoltate, prelucrate sau manipulate, ambalate și depozitate. Alimentele care își păstrează toate caracteristicile esențiale și denotă astfel prospețimea lor sunt un alt truc de care trebuie să ținem cont. Ouăle în stare proastă, făina expirată sau urmele de mucegai din cauza depozitării proaste vor încetini creșterea oricărui pandișpan și, de asemenea, îl pot strica complet.

Pandișpan 1, 2, 3. Prăjitura parfumată, pufoasă și rafinată, perfectă pentru cei ce nu vor să se complice în bucătărie

 

Folosiți praful de copt în mod corespunzător

 

Praful de copt sau dospirea chimică este direct legată de volumul majorității prăjiturilor, așa că este vital să-l cunoaștem bine. Așadar, ține cont de următoarele trucuri pentru ca tortul să crească mult:

Verificați expirarea prafului de copt. Dacă timpul său de utilizare a trecut, nu va funcționa sau cel puțin efectul său va fi mai mic. În ambele cazuri, va afecta înălțimea și textura prăjiturii.

Nu confundați praful de copt cu drojdia de brutărie. Deși ambele îndeplinesc aceeași funcție (încorporarea aerului în preparate), au compoziții diferite, desfășoară procesul în moduri diferite și fiecare este folosit pentru preparate specifice. De exemplu, drojdia conține microorganisme, adaugă aer prin fermentația alcoolică și este folosită pentru produse de panificație: pâine și produse de patiserie. Pe de altă parte, praful de copt este un produs chimic, adaugă aer prin activarea în principal cu căldură și este folosit exclusiv pentru biscuiți, cupcakes, clătite etc. În multe țări acest produs este cunoscut sub numele de drojdie chimică, dar în niciun caz nu trebuie confundat cu drojdia proaspătă sau uscată.

Aflați cum funcționează driverele chimice. Unele sunt activate cu căldură (cuptor) iar altele cu ingrediente acide (lămâie, oțet, ouă).

Utilizați cantitatea exactă de drojdie chimică. Excesul de drojdie poate face ca prăjitura să crească în cuptor și să se scufunde la ieșire. La fel, prea puțină drojdie va împiedica prăjitura să crească.

 

Adăugați aer în amestec

 

Pentru multe produse de cofetărie, încorporarea aerului în amestec determină înălțimea, volumul și pufozitatea acestuia. Din acest motiv, când vine vorba de trucuri pentru a face pandișpanul să crească mult, acesta poate fi considerat numărul unu. Acest truc se realizează prin mai multe tehnici: smântânirea untului, baterea gălbenușurilor, baterea albușurilor până la vârfuri tari, cernerea ingredientelor uscate și folosirea prafului de copt.

În general, aerarea ouălor sau smântânirea untului se combină cu cernerea ingredientelor uscate și a prafului de copt, deși în patiserie asiatică, în unele rețete, se obțin biscuiți extra pufoși și înalți folosind doar bătutul ouălor, renuntandu-se astfel la praful de copt. 

Pandișpan marmorat foarte pufos. Acest desert este genial. De astăzi vei face checul doar așa

 

Bateți corect amestecul

 

Unii oameni cred că încorporarea aerului în preparat înseamnă a bate prea mult și chiar înseamnă a bate corect. Reducerea sau depășirea acestei proceduri poate duce la oprirea creșterii desertului nostru sau, și mai rău, poate determina să se scufunde. Iată principalele trucuri pentru ca pandișpanul să crească mult în timpul amestecării.

Utilizați ustensilele potrivite. Alege un tel și un bol foarte adânc, deoarece vor favoriza încorporarea aerului. De asemenea, folosește ustensile impecabile și uscate (fara urme de grăsime sau lichide).

Începeți cu viteză mică sau medie-mică. Această tehnică permite formarea de mici bule de aer, care, datorită dimensiunii lor, asigură stabilitate. Când preparatul atinge mai mult volum, schimbați viteza la mare.

Bateți mai întâi untul simplu sau ouăle simple înainte de a adăuga zahăr. Pentru amestecurile aerisite, acest lucru le va oferi corp și o bază stabilă pe care să crească.

Se adaugă zahărul puțin câte puțin și se dizolvă complet. Astfel, previi ca preparatul să se scufunde sau să piardă aer.

Verificați dacă preparatul este la punctul său. Mixurile aerate sunt gata atunci când își dublează sau triplează dimensiunea, se deschid la culoare, capătă puțină strălucire, iar zahărul este complet dizolvat. În plus, fiecare are unele dintre propriile caracteristici care o denotă: vârfurile de zăpadă ferm, textura cremoasă și ușoară a untului, textura mai cremoasă a gălbenușurilor.

Încorporarea făinii de grâu. De îndată ce adăugați acest ingredient, bateți doar până se integrează în preparat, deoarece glutenul nu trebuie să se dezvolte, dar nici să aibă cocoloașe. Adăugați făina în trei reprize, de preferință cernând-o din nou în fiecare repriză. Dacă utilizați un mixer, aplicați viteză mică. Toate acestea asigură că celulele de aer create nu sunt distruse și, în consecință, prăjitura se înfundă și nu crește.

Incorporarea albusurilor. Dacă aveți un preparat cu albușuri și trebuie să le adăugați în amestecul care conține făina, faceți-o în 3-4 reprize și încet. Cu fiecare ocazie, fă mișcări învăluitoare și atente, în felul acesta nu vei pierde aerul realizat. Desigur, totul trebuie să fie foarte bine integrat.

 

Alegeți o tavă de dimensiunea potrivită

 

Dacă folosești una foarte mare, aluatul se va întinde prea mult și nu va crește. Pe de altă parte, dacă alegi o formă foarte mică și o umpli până la refuz, în timpul gătirii se va ridica și se va vărsa, irosind astfel o parte din amestec și, prin urmare, prăjitura va pierde înălțime sau se va scufunda în centru. Din aceste motive, calculează foarte bine masa pe care o ai înainte de a alege matrița printr-o conversie sau folosind un tabel de forme în funcție de greutatea aproximativă a unei prăjituri. 

 

Preîncălzește cuptorul

 

Menținerea temperaturii constante în timpul coacerii poate fi considerat unul dintre cele mai importante trucuri pentru ca prăjitura să crească mult. În acest sens, preîncălzirea cuptorului reprezintă începutul etapei de gătire, deoarece dacă introduci amestecul la rece, nu numai că prăjitura va dura mult mai mult să se gătească, dar poate afecta și activarea drojdiei și prăjitura poate să nu crească. Din acest motiv, preîncălziți cuptorul cu 10 minute înainte de coacere.

 

Utilizați temperatura potrivită în timpul coacerii

 

Uneori, o rețetă ne spune un timp de gătire care eșuează și nu pentru că este greșit, ci pentru că fiecare cuptor are o intensitate diferită a căldurii. Pentru asta exista doua soluții: cumpără un termometru de cuptor sau încearcă de mai multe ori cu cuptorul tău până îl știi complet.

Pentru toate cele de mai sus, dacă prăjitura se scufundă când o scoți din cuptor, probabil că temperatura a fost prea mare, așa că s-a rumenit pe exterior și nu s-a fiert pe interior. Pe de altă parte, dacă se scufundă în timp ce o coaceți, temperatura a fost prea scăzută.

Cel mai moale și pufos pandișpan cu vanilie. Toate secretele pentru a-ți ieși perfect

 

Nu deschideți niciodată cuptorul înainte de timp

 

Dacă ești nerăbdător și deschizi cuptorul înainte de a se termina 2/3 din timp, în afară de faptul că nu vei primi o prăjitură înaltă, sigur se va scufunda. De ce se întâmplă asta? Pentru că întrerupi acțiunea drojdiei chimice din cauza unei variații de temperatură. În plus, încetiniți și procesul de coagulare a proteinelor din ou (responsabil în principal de structura prăjiturii), care are loc în primele 30 de minute de gătit.

 

Nu lăsați niciodată pandișpanul să se răcească în tavă mai mult de 10 minute

 

Printre trucurile noastre de a face pandișpanul să crească mult, acesta poate părea minor, dar afectează vizibil aspectul prăjiturii noastre. De ce? Dacă o lași la răcit în tavă, umiditatea va fi produsă de contrastul de temperatură, suprafața se va umezi și, în consecință, prăjitura se poate micșora.

Acum că știi toate trucurile noastre, apucă-te de treabă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel