Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armată unică europeană. Plan pus pe masă, în contextul crizei din Ucraina. Carmen Avram: "Subiectul nu va fi ignorat"
WhatsApp
Carmen Avram a declarat, miercuri, în cadrul unui interviu acordat ȘtiriDiaspora și DCNews, că situația din Ucraina poate duce la întețirea discuțiilor în ceea ce privește formarea unei armate unice la nivelul Uniunii Europene și la adoptarea unei poziții comune în plan extern. Europarlamentarul PSD este de părere că situația actuală se va rezolva fără un conflict armat, însă Europa va face un front comun în jurul ideii de a avea o mai bună protecție. 

Armata unică europeană. Acest concept "îndrăgit" atât de mult de Emanuel Macron ar putea prinde un contur mai pronunțat, în contextul crizei actuale din Ucraina. Referindu-se la acest plan, dar și la o poziție comună pe plan extern, europarlamentarul Carmen Avram a declarat că Uniunea Europeană nu își permite o situație de tensiune precum cea din Ucraina, mai ales după doi ani de pandemie și că Europa va face front comun în jurul "ideii de o mai bună protecție".

Armată proprie a Uniunii Europene, o idee mai veche

 

"Acesta e unul dintre subiectele preferate ale președintelui francez Macron. Încă din 2019 s-a vorbit despre asta. N-au fost timpurile care să ne permită să continuăm să vorbim despre asta. Cred că da, discuțiile se vor înteți. Subiectul nu va putea fi ignorat, sub nicio formă în instituțiile europene. Sunt mult prea multe state afectate de ceea ce se întâmplă acum în jurul Ucrainei. Sunt țările baltice, Polonia, România, Bulgaria, țările nordice.

Sunt multe voci din ce în ce mai puternice care spun că nu este cazul să ne jucăm. Polonia a avertizat, de câteva ori, că există pericolul unui război real în Uniunea Europeană. Fie că se va încheia fără un conflict fierbinte, fie că vom avea un război, doamne ferește, în Ucraina, această situație nu va mai putea rămâne în acest fel. Cu siguranță, Europa va face front comun în jurul ideii de o mai bună protecție", a spus Carmen Avram, în cadrul unui interviu acordat ȘtiriDiaspora și DCNews.

Tensiunea de la frontierele UE are multiple repercursiuni

 

"O astfel de stare de tensiune la frontierele Uniunii Europene nu va fi doar o simplă stare de tensiune, va avea repercusiuni asupra vieții sociale, asupra vieții economice. Uniunea Europeană, după doi ani de pandemie, cu toate turbulențele care au fost, nu își poate permite încă o situație de tensiune și un pericol atât de puternic la granițele ei. Eu cred că se vor rezolva situațiile fără un conflict armat, dar nu cred că este cazul să ne bucurăm deocamdată, pentru că tensiunile sunt foarte mari", a mai precizat Carmen Avram.

Carmen Avram, europarlamentar PSD, a fost invitată la interviurile ȘtiriDiaspora și DCNews. Vezi aici interviul integral. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel