Armata unică europeană. Acest concept "îndrăgit" atât de mult de Emanuel Macron ar putea prinde un contur mai pronunțat, în contextul crizei actuale din Ucraina. Referindu-se la acest plan, dar și la o poziție comună pe plan extern, europarlamentarul Carmen Avram a declarat că Uniunea Europeană nu își permite o situație de tensiune precum cea din Ucraina, mai ales după doi ani de pandemie și că Europa va face front comun în jurul "ideii de o mai bună protecție".
"Acesta e unul dintre subiectele preferate ale președintelui francez Macron. Încă din 2019 s-a vorbit despre asta. N-au fost timpurile care să ne permită să continuăm să vorbim despre asta. Cred că da, discuțiile se vor înteți. Subiectul nu va putea fi ignorat, sub nicio formă în instituțiile europene. Sunt mult prea multe state afectate de ceea ce se întâmplă acum în jurul Ucrainei. Sunt țările baltice, Polonia, România, Bulgaria, țările nordice.
Sunt multe voci din ce în ce mai puternice care spun că nu este cazul să ne jucăm. Polonia a avertizat, de câteva ori, că există pericolul unui război real în Uniunea Europeană. Fie că se va încheia fără un conflict fierbinte, fie că vom avea un război, doamne ferește, în Ucraina, această situație nu va mai putea rămâne în acest fel. Cu siguranță, Europa va face front comun în jurul ideii de o mai bună protecție", a spus Carmen Avram, în cadrul unui interviu acordat ȘtiriDiaspora și DCNews.
"O astfel de stare de tensiune la frontierele Uniunii Europene nu va fi doar o simplă stare de tensiune, va avea repercusiuni asupra vieții sociale, asupra vieții economice. Uniunea Europeană, după doi ani de pandemie, cu toate turbulențele care au fost, nu își poate permite încă o situație de tensiune și un pericol atât de puternic la granițele ei. Eu cred că se vor rezolva situațiile fără un conflict armat, dar nu cred că este cazul să ne bucurăm deocamdată, pentru că tensiunile sunt foarte mari", a mai precizat Carmen Avram.
Carmen Avram, europarlamentar PSD, a fost invitată la interviurile ȘtiriDiaspora și DCNews. Vezi aici interviul integral.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News