Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Armata britanică, teste de aptitudine pentru bărbaţi şi femei
WhatsApp
Arma britanică va revizui actualele teste de aptitudine fizică, în prezent diferenţiate pentru bărbaţi şi femei, astfel încât acestea vor deveni unitare, fără a se mai ţine cont de vârstă sau sex, a anunţat Ministerul britanic al Apărării.

Noile teste, ce urmează să fie implementate de anul viitor, au ca obiectiv să asigure că toţi soldaţii sunt pregătiţi din punct de vedere fizic să facă faţă rigorilor războiului modern şi vor simula cazuri practice care survin în acţiunile de luptă, precum evacuarea răniţilor, deplasarea printre liniile inamice sau transportul echipamentelor. 'Nu îmi pasă că eşti bărbat sau femeie, nu-mi pasă ce faci şi nici duşmanului nu-i pasă', spune aprobator faţă de această iniţiativă sergentul major Gavin Paton. 'Oamenii subestimează femeile din armata britanică. Cred că a sosit vremea să ridicăm ştacheta şi să facem (testele) la fel, să nu mai facem diferenţe în funcţie de gen sau vârstă', afirmă la rândul ei caporalul Nicola Cotton, una dintre femeile britanice care au ales cariera militară.

La ce teste vor fi supuse femeile 

Printre noile teste care vor fi identice pentru soldaţii bărbaţi şi femei se numără şi efectuarea unui marş de patru kilometri cărând un echipament cu o greutate de 40 de kilograme în mai puţin de 40 de minute. Un alt test este compus din exerciţii complete de tir în mişcare, cu o durată de cinci minute, urmat de tragerea unei încărcături de 110 kilograme pe o distanţă de 20 de metri. Candidaţii şi candidatele vor mai trebui, printre alte teste, să care pe o distanţă de 240 de metri două bidoane cu apă cântărind 22 de kilograme fiecare, iar apoi să poată ţine ridicată timp de trei secunde o greutate de 70 de kilograme. Sergentul major Gavin Paton a refuzat să exprime o părere despre impactul noilor teste asupra recrutării femeilor şi a persoanelor cu vârste mai avansate, afirmând că oricine îndeplineşte criteriile fizice este 'mai mult decât binevenit' în armata britanică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel