Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Arafat, reacție după ce Şoşoacă a fost sancţionată pentru declaraţiile discriminatorii la adresa lui: „Rasismul şi xenofobia - o boală terminală”
WhatsApp
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a avut o primă reacție, joi, după ce senatoarea Diana Şoşoacă şi Mihail Neamţu au fost sancţionaţi de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru o serie de declaraţii discriminatorii făcute la adresa sa.
gov.ro

Raed Arafat a publicat comunicatul de presă cu decizia CNCD, citându-l pe scriitorul James Baldwin: „Nu tot ceea ce este înfruntat poate fi schimbat, dar nimic nu poate fi schimbat până nu este înfruntat”.  

„Rasismul şi xenofobia reprezintă o boală terminală a unei societăţi şi trebuie înfruntate şi învinse înainte ca ele să devină o parte din „normalitatea” în care trăim, a scris, joi, Raed Arafat, pe pagina sa de Facebook.   

„Astfel de afirmaţii, indiferent cui sunt ele adresate, nu trebuie tolerate într-o societate democratică a secolului 21. Istoria ne-a arătat ce poate face rasismul, xenofobia şi îndemnul la ura, astfel încât este obligaţia noastră să reacţionăm de îndată dacă nu vrem ca istoria să se repete”, a mai transmis Arafat.  

Amintim că miercuri, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a amendat-o pe Diana Şoşoacă cu 5000 de lei pentru declaraţii discriminatorii la adresa lui Raed Arafat, în timp ce Mihai Neamţu a fost sancționat cu avertisment. Senatoarea a fost amendată pentru declaraţii de tipul ”trădătorii nu au ce căuta în România“ sau „de ce nu se duce domnul Raed Arafat în ţara lui de baştină”, „vorbeşte despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba ţării sale natale”, „nu ştiu cum domnul Raed Arafat şi-a luat examenul de cetăţenie”, „trădătorii nu au ce căuta în România”.

Mihail Neamţu declarase, la rândul lui, adresându-se lui Raed Arafat: ”vorbeşti română suficient de prost, încât să nu mă simt reprezentat de tine”.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel