Migranţii au fost prinşi în zona oraşului Nădlac, în timpul unor acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale.
"Pe parcursul misiunii, au fost identificaţi, pe un teren arabil din apropierea oraşului Nădlac, ascunşi într-un lan de porumb, 26 de cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Pakistan, Bangladesh şi India, cu vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră. După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi îndrumaţi să se întoarcă în Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi", a informat, luni, Poliţia de Frontieră Arad.
În perioada următoare, autorităţile vor continua acţiunile de acest fel pentru prevenirea migraţiei ilegale.
21 de membri ai unei rețele internaționale de traficanți care au organizat transportul ilegal de migranți cu camioane între Franța și Anglia între 2016 și 2019 au fost condamnați miercuri la pedepse de până la 7 ani de închisoare. Evenimentele au avut loc la Calais și Dunkerque.
Până la 7 ani de închisoare pentru 21 de membri ai unei rețele internaționale de contrabandă. Sentințele au fost pronunțate miercuri de tribunalul penal din Lille împotriva a 21 de membri ai unei rețele internaționale de traficanți care au organizat transportul ilegal de migranți cu camionul între Franța și Anglia în perioada 2016-2019.
Ancheta a început în portul Calais în august 2018, odată cu arestarea unui șofer de camion român. Trei migranți kurzi au fost găsiți în portbagajele de sub cabina șoferului.
Suravegherea liniilor telefonice a permis depistarea mai multor cetățeni români și numere de telefon britanice situate în apropierea orașului Grande-Synthe și a presupușilor sponsori ai rețelei. Unul dintre inculpați, cu domiciliul în Marea Britanie, a fost condamnat la șapte ani de închisoare și la o amendă de 100.000 de euro. În timpul anchetei, acest bărbat a fost identificat ca fiind principalul sponsor din partea britanică, care colecta banii migranților, dădea instrucțiuni și plătea contrabandiștii.
Alți douăzeci de membri ai rețelei au primit, de asemenea, sentințe care variază de la o pedeapsă cu suspendare până la șase ani de închisoare. Instanța a pronunțat o interdicție permanentă de a părăsi teritoriul francez pentru 19 dintre ei. Cei mai mulți dintre ei erau români, unii iranieni, irakieni sau afgani, iar cei mai mulți lucrau ca șoferi, curieri sau manageri ai firmelor de transport românești implicate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News