Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Aproape 700 de zboruri anulate de Lufthansa, pe perioada vacanţei de vară
WhatsApp
Filiala belgiană a companiei aeriene Lufthansa anulează aproape 700 de zboruri pe perioada vacanţei de vară, adică, aproximativ 6% din cursele programate. 

Măsura a fost luată pentru reducerea volumului de muncă şi evitarea grevelor, după ce piloţii şi echipajele companiei Bruxelles Airlines au ameninţat cu proteste - scrie presa belgiană, citată de Reuters.

Astfel de probleme au foarte multe companii aeriene, iar pe multe aeroporturi au fost greve anul acesta şi sunt anunţate şi pentru luna iulie. La Paris, de exemplu, pe Charles de Gaulle între 8 şi 10 iulie, iar la compania Ryanair din Spania 12 zile în această lună.

Aproape 700 de zboruri anulate de Lufthansa, pe perioada vacanţei de vară 

 

Şi în România, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a primit reclamaţii pentru cursele anulate sau întârzieri care au afectat vacanţa turiştilor. 73.000 de turişti păgubiţi de o companie aeriană au de recuperat peste 10 milioane de euro, a precizat astăzi la RRA preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, potrivit Rador.

Autorităţile din domeniul aviatic la recomandă celor care circulă cu avionul să îşi ia strictul necesar în bagajul de mână, aceasta deoarece problemele din sector fac ca bagajele de cală să aibă uneori întârzieri.

Românii care merg cu avionul, sfătuiți să îşi ia strictul necesar în bagajul de mână

 

Preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România şi director al aeroportului din Cluj-Napoca, David Ciceu, a vorbit pe această temă la Radio România Actualităţi. Invitat în emisiunea "Dimineţi cu soare", realizată de Ciprian Sasu, el a spus că întârzierile sau anulările de zboruri din prezent se vor atenua abia în toamnă, însă vor persista pe parcursul întregului an.

„Îi sfătuim pe pasageri să vină cu două-trei ore înainte, să se informeze înainte de zbor la compania aeriană şi, de asemenea, să ştiţi că există foarte multe probleme legate de bagaje.

De asemenea, îi sfătuim la zboruri de conexiune să aibă în vedere că s-ar putea să ajungă mai târziu bagajul. Ce este strictul necesar să îşi ia la ei. În foarte multe aeroporturi de conexiune din Europa bagajele întârzie şi câte o săptămână, două săptămâni, au probleme mari, au mai fost şi greve la anumite aeroporturi.

Aşadar, strictul necesar în bagajul de mână este foarte important“, a transmis David Ciceu.

Preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România s-a referit şi la situaţia aeroportului din Cluj-Napoca, al doilea ca trafic din ţară. Acesta va ajunge de la două-trei milioane de pasageri anual la aproximativ 7 milioane în câţiva ani, a spus responsabilul. El s-a referit şi la investiţiile din următoarea perioadă, între care intenţia construirii unui nou terminal, dar şi extinderea pistei de rulare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel