Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Apa minerală îmbuteliată de la unul dintre cei mai mari producători din lume, contaminată cu bacterii fecale
WhatsApp
Unul din cei mai mari producători din lume va fi nevoit să distrugă patru milioane de sticle de apă minerală din cauza contaminării cu bacterii fecale. 
Foto: Captură de ecran/ Sursă: Youtube - PERRIER

În sudul Franței, gigantul alimentar Nestlé se confruntă cu un scandal major, fiind nevoit să distrugă aproximativ 40 de milioane de sticle de apă minerală din cauza posibilei contaminări cu bacterii fecale, inclusiv E. coli. Situația a fost descoperită în urma unei verificări riguroase, după ploi abundente care au afectat apele subterane din zona în care opera compania.

Prefectura departamentului Gard a intervenit rapid și a ordonat oprirea temporară a producției la uzina de îmbuteliere din Vergèze, pentru a preveni orice risc pentru sănătatea publică.

Comunicatul public emis de Nestlé pe 22 mai 2024 a menționat o "schimbare microbiologică selectivă" în apă, fără a oferi detalii precise privind numărul exact al sticlelor afectate. Cu toate acestea, un reprezentant sindical estimează că sunt în jur de 40 de milioane de sticle.

Nestlé a asigurat publicul că toate sticlele puse în vânzare sunt sigure, dar această declarație nu a reușit să calmeze îngrijorările legate de sănătatea consumatorilor.

Presa franceză: Nu este doar un caz izolat 

 

Această problemă nu este singura cu care s-a confruntat Nestlé în Franța în ultimele luni. În ianuarie, compania a fost criticată pentru utilizarea ilegală a unor metode de dezinfectare a apei de izvor, tratament interzis pentru apa de izvor vândută ca atare. Nestlé a fost nevoit să recunoască practica și să înceteze imediat această practică.

Raportul unei comisii de investigație din 2022 a relevat că dezinfectarea ilegală a apei de izvor era o practică răspândită în industrie, deși detaliile exacte ale raportului au fost menținute secrete. Guvernul francez a intervenit ulterior, modificând regulile și permitând utilizarea microfiltrelor, o măsură criticată în contextul schimbărilor climatice și al creșterii poluării cu pesticide.

Conform ziarului Le Monde contaminarea cu bacterii fecale nu este un caz izolat. Există, de asemenea, îngrijorări cu privire la prezența microplasticelor în apa îmbuteliată, o problemă care ar putea avea legătură cu utilizarea microfiltrelor aprobate în prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel