Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Angajații de la ambulanță din Marea Britanie au stabilit datele pentru alte patru greve, potrivit sindicatului
WhatsApp
Peste 10.000 de lucrători din domeniul ambulanțelor, inclusiv paramedici, asistenți de urgență și operatori de apeluri, vor organiza încă patru zile de grevă în cadrul unei dispute privind salariile și condițiile de muncă, a anunțat miercuri sindicatul GMB.
Angajații de la ambulanță din Marea Britanie au stabilit datele pentru alte patru greve, potrivit sindicatului / Foto: Captură video youtube

Membrii sindicatului din Anglia și Țara Galilor intenționează să facă grevă pe 6 februarie, 20 februarie, 6 martie și 20 martie.

"Lucrătorii de la GMB din domeniul ambulanțelor sunt furioși. În propriile lor cuvinte 'sunt terminați'", a declarat secretarul național al GMB, Rachel Harrison, într-un comunicat, conform Reuters.

"Mesajul nostru către guvern este clar - vorbiți de plată acum".

Sectoare cheie din Marea Britanie au fost afectate de o serie de greve - inclusiv asistente medicale, lucrători feroviari și profesori - care au paralizat serviciile, deoarece lucrătorii cer salarii mai mari în fața inflației și a costului vieții în creștere.

Cele mai recente anunțuri ale lucrătorilor din ambulanță coincid cu datele grevei anunțate de Colegiul Regal al Asistenților Medicali (Royal College of Nursing - RCN), care a anunțat că membrii săi din Anglia și Țara Galilor vor ieși în stradă timp de 12 ore pe 6 și 7 februarie, din cauza conflictului salarial pe care îl au cu guvernul.

 

Agenția pentru drepturile lucrătorilor neagă susținerea noii legi a grevei din Marea Britanie

 

Șeful agenției ONU pentru drepturile lucrătorilor a negat că organizația susține noile legi britanice privind grevele.

Aceasta vine după ce miniștrii britanici au sugerat în repetate rânduri că Organizația Internațională a Muncii (OIM) susține planurile guvernului de a impune "niveluri minime de servicii" în timpul grevelor din sectorul public.

Noile legi sunt menite să protejeze publicul de impactul grevelor. Dar sindicatele le-au numit "nedemocratice, nefuncționale și ilegale".

Secretarul american al Muncii, Marty Walsh, a declarat, de asemenea, pentru BBC că nu este de acord cu ideea de "acorduri de servicii minime" pentru lucrătorii din sectorul public și a sugerat că acestea ar putea fi în detrimentul lucrătorilor.

Proiectul de lege britanic privind grevele (niveluri minime de servicii) va da guvernului puterea de a impune în mod unilateral niveluri de prestare a serviciilor de la lucrătorii aflați în grevă în anumite sectoare și ar putea duce la pierderea locurilor de muncă sau la darea în judecată a sindicatelor.

Această lege vine în urma unui val de acțiuni sindicale ale lucrătorilor din sectorul public de primă linie, cum ar fi personalul de la ambulanță, pompierii și lucrătorii feroviari, despre care guvernul spune că pun în pericol populația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel