Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Amestecă ulei de măsline, coajă lămâie și zahăr: Secretul pielii catifelate, care te face să economisești banii pentru SPA
WhatsApp
Cu toții știm mai mult sau mai puțin la ce folosesc coaja și pulpa de lămâie. Dar coaja... Ce să facem cu ea? Iată cel puțin 14 utilizări interesante ale cojii de lămâie. Știai că, amestecată cu ulei de măsline și zahăr rezultă un scrub perfect? Rezultatul este apropiat de cel obținut la SPA.
Amestecă ulei de măsline, coajă lămâie și zahăr: Secretul pielii catifelate, care te face să economisești banii pentru SPA

Coaja de citrice conține de 10 ori mai multe vitamine, minerale și fibre decât sucul - există cu siguranță o utilizare pentru astfel de proprietăți utile.

Pentru o piele mai albă

Acidul citric are proprietăți de albire și de curățare. Folosiți coji de lămâie cu pulpa rămasă pentru tratamentul pielii de pe mâini și pentru a înmuia punctele aspre de pe coate și călcâie.

Parfum pentru casă

Puneți în apă cojile de lămâie, bețișoarele de scorțișoară și câteva buchețele de cuișoare și fierbeți-le timp de 15-20 de minute, fără să acoperiți vasul cu un capac. Casa dumneavoastră va fi plină de arome condimentate și plăcute, fără niciun fel de "substanțe chimice".

Pentru îndepărtarea petelor

Cojile de lămâie pot fi folosite pentru a îndepărta rapid petele întunecate încăpățânate de pe ibricul de cafea. Puneți coaja înăuntru și turnați apă fierbinte peste ea. Lasă-l la înmuiat timp de câteva ore și apoi șterge pereții vasului cu o cârpă curată - petele vor dispărea fără urmă.

Coaja de lămâie, utilizări eficiente pentru casă și corp

 

Produs bio de curățare

Umpleți un borcan de sticlă cu coji de lămâie tăiate felii și umpleți-l cu oțet de masă. Acoperiți borcanul cu un capac etanș și păstrați-l într-un loc întunecat timp de două săptămâni. Apoi se strecoară infuzia și se diluează cu apă în proporție de 1:1.

Oțetul de lămâie este un produs de curățare eficient pentru bucătărie, care face o treabă excelentă cu grăsimea veche și petele de calcar, fiind în același timp perfect sigur pentru sănătatea ta.

Dez-odorizant

Dacă simțiți un miros neplăcut în frigider, este timpul să îl curățați. Dar dacă timpul este esențial, o soluție temporară - serviți coji proaspete de lămâie, de preferință cu pulpă, pe rafturi.

Curăță eficient cuptorul cu microunde

Puneți un recipient de sticlă cu apă și câteva coji de lămâie în cuptorul cu microunde. Porniți cuptorul cu microunde la putere maximă timp de 5 minute, până când apa începe să fiarbă și aburul umple cavitatea. Opriți aparatul, așteptați încă 5-7 minute și apoi ștergeți interiorul cuptorului cu microunde cu o cârpă umedă.

Lustruiește metalul

Înmuiați o coajă de lămâie cu restul pulpei în sare sau bicarbonat de sodiu și frecați, de exemplu, ustensilele din cupru, alamă sau oțel inoxidabil întunecate. Acidul citric va readuce metalul la culoarea și strălucirea inițială.

Efect anti-calcar

Pentru a îndepărta calcarul de apă dură de pe pereții ceainicului, umpleți-l cu apă și puneți înăuntru coaja de lămâie tăiată fin. Se fierbe lichidul timp de 5 minute, apoi se ia ceainicul de pe foc și se lasă timp de o oră. Frecați pereții cu un burete cu lichid de spălat vase și clătiți sub jet de apă.

Eficient împotriva furnicilor

Dacă îți vin furnici în casă, încearcă să scapi de ele cu lămâie - pur și simplu nu suportă mirosul de citrice! Puneți bucățele de coajă pe pragul ușii, pe pervazurile ferestrelor și în alte locuri în care pot intra furnicile.

Cojile de lămâie pot scăpa și de alți "musafiri nepoftiți", cum ar fi gândacii și puricii.

Dezinfectant pentru suprafețe

Cel mai simplu mod de a dezinfecta plăcile de tocat este să le frecați cu coajă de lămâie, să le lăsați câteva minute și apoi să le clătiți cu apă curată.

Pentru depozitarea zahărului

Pentru ca zahărul brun să nu se aglomereze, puneți în el coji de lămâie. Dar mai întâi se îndepărtează pulpa și se lasă să se usuce puțin în cuptor.

Amestecă ulei de măsline, coajă lămâie și zahăr pentru un gomaj ca la SPA

 

Se amestecă o jumătate de cană de zahăr cu coaja de lămâie tocată mărunt. Se diluează amestecul cu ulei de măsline până la consistența unei paste. Aplicați exfoliantul pe pielea umedă, frecați ușor cu mișcări de masaj și clătiți cu apă.

Albește unghiile

Pentru a îndepărta lacul de unghii galben încăpățânat, frecați cu coajă de lămâie.

Curăță răzătoarea

Dacă nu ați spălat răzătoarea la timp și există un strat de resturi de mâncare uscată pe lamele, încercați să le îndepărtați frecând suprafața cu partea moale a unei coji de lămâie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel