Coaja de citrice conține de 10 ori mai multe vitamine, minerale și fibre decât sucul - există cu siguranță o utilizare pentru astfel de proprietăți utile.
Pentru o piele mai albă
Acidul citric are proprietăți de albire și de curățare. Folosiți coji de lămâie cu pulpa rămasă pentru tratamentul pielii de pe mâini și pentru a înmuia punctele aspre de pe coate și călcâie.
Parfum pentru casă
Puneți în apă cojile de lămâie, bețișoarele de scorțișoară și câteva buchețele de cuișoare și fierbeți-le timp de 15-20 de minute, fără să acoperiți vasul cu un capac. Casa dumneavoastră va fi plină de arome condimentate și plăcute, fără niciun fel de "substanțe chimice".
Pentru îndepărtarea petelor
Cojile de lămâie pot fi folosite pentru a îndepărta rapid petele întunecate încăpățânate de pe ibricul de cafea. Puneți coaja înăuntru și turnați apă fierbinte peste ea. Lasă-l la înmuiat timp de câteva ore și apoi șterge pereții vasului cu o cârpă curată - petele vor dispărea fără urmă.
Produs bio de curățare
Umpleți un borcan de sticlă cu coji de lămâie tăiate felii și umpleți-l cu oțet de masă. Acoperiți borcanul cu un capac etanș și păstrați-l într-un loc întunecat timp de două săptămâni. Apoi se strecoară infuzia și se diluează cu apă în proporție de 1:1.
Oțetul de lămâie este un produs de curățare eficient pentru bucătărie, care face o treabă excelentă cu grăsimea veche și petele de calcar, fiind în același timp perfect sigur pentru sănătatea ta.
Dez-odorizant
Dacă simțiți un miros neplăcut în frigider, este timpul să îl curățați. Dar dacă timpul este esențial, o soluție temporară - serviți coji proaspete de lămâie, de preferință cu pulpă, pe rafturi.
Curăță eficient cuptorul cu microunde
Puneți un recipient de sticlă cu apă și câteva coji de lămâie în cuptorul cu microunde. Porniți cuptorul cu microunde la putere maximă timp de 5 minute, până când apa începe să fiarbă și aburul umple cavitatea. Opriți aparatul, așteptați încă 5-7 minute și apoi ștergeți interiorul cuptorului cu microunde cu o cârpă umedă.
Lustruiește metalul
Înmuiați o coajă de lămâie cu restul pulpei în sare sau bicarbonat de sodiu și frecați, de exemplu, ustensilele din cupru, alamă sau oțel inoxidabil întunecate. Acidul citric va readuce metalul la culoarea și strălucirea inițială.
Efect anti-calcar
Pentru a îndepărta calcarul de apă dură de pe pereții ceainicului, umpleți-l cu apă și puneți înăuntru coaja de lămâie tăiată fin. Se fierbe lichidul timp de 5 minute, apoi se ia ceainicul de pe foc și se lasă timp de o oră. Frecați pereții cu un burete cu lichid de spălat vase și clătiți sub jet de apă.
Eficient împotriva furnicilor
Dacă îți vin furnici în casă, încearcă să scapi de ele cu lămâie - pur și simplu nu suportă mirosul de citrice! Puneți bucățele de coajă pe pragul ușii, pe pervazurile ferestrelor și în alte locuri în care pot intra furnicile.
Cojile de lămâie pot scăpa și de alți "musafiri nepoftiți", cum ar fi gândacii și puricii.
Dezinfectant pentru suprafețe
Cel mai simplu mod de a dezinfecta plăcile de tocat este să le frecați cu coajă de lămâie, să le lăsați câteva minute și apoi să le clătiți cu apă curată.
Pentru depozitarea zahărului
Pentru ca zahărul brun să nu se aglomereze, puneți în el coji de lămâie. Dar mai întâi se îndepărtează pulpa și se lasă să se usuce puțin în cuptor.
Se amestecă o jumătate de cană de zahăr cu coaja de lămâie tocată mărunt. Se diluează amestecul cu ulei de măsline până la consistența unei paste. Aplicați exfoliantul pe pielea umedă, frecați ușor cu mișcări de masaj și clătiți cu apă.
Albește unghiile
Pentru a îndepărta lacul de unghii galben încăpățânat, frecați cu coajă de lămâie.
Curăță răzătoarea
Dacă nu ați spălat răzătoarea la timp și există un strat de resturi de mâncare uscată pe lamele, încercați să le îndepărtați frecând suprafața cu partea moale a unei coji de lămâie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News