Vara este chiar după colț și astfel nevoia de a vă pune în formă devine tot mai presantă. Dacă am neglijat obiceiurile sănătoase, acum este momentul să le recuperăm, nu doar din punct de vedere fizic, ci mai ales pentru propria sănătate. Să mâncăm bine, să mâncăm sănătos este ceea ce avem nevoie pentru a ne găsi echilibrul.
Dacă ne dorim un impuls care să meargă dincolo de alimentație și activitate fizică, trebuie să știm că există un ceai special din plante, denumit de specialiști dizolvant de grăsimi. Ai nevoie doar de două ingrediente și e ieftin și gustos.
Ingredientul de care ai nevoie pentru a prepara ceaiul din plante care ameliorează grăsimile este salvia, dar nu este singurul. Alături de această plantă, foile de dafin și scorțișoara, celebrul condiment care va da o notă de savoare, precum și un aport aromaterapeutic valoros. Acestea fiind spuse, tot ce rămâne de făcut este să dezvăluim dozajul și procedura:
10 frunze de salvie
5 frunze de dafin
1 baton de scorțișoară
Se ia o cratiță și se adaugă cel puțin un litru de apă, se aduce la fierbere și se oprește. Apoi se adaugă salvia, frunzele de dafin și scorțișoara. Se lasă la infuzat timp de zece minute și apoi se strecoară băutura. Inutil să mai spunem că salvia și frunza de dafin trebuie spălate bine înainte de infuzare.
Băutura poate fi consumată caldă sau rece, în funcție de gustul personal, și va fi la fel de eficientă. Cu toate acestea, se recomandă să fie consumat pe stomacul gol, adică dimineața, înainte de micul dejun. Nu există o doză zilnică maximă de consum, dar este totuși posibil să o consumați pe o perioadă de 2-3 zile, depozitând-o în frigider.
Fiecare plantă folosită la prepararea acestui ceai de plante îndeplinește de una singură multe funcții eficiente în slăbire. Împreună, ele sunt ceva premonitoriu.
Site-ul de medicină sportivă Bodytech recomandă câteva alternative alimentare și o rutină de exerciții fizice pentru a pierde kilograme într-un mod sănătos:
Eliminați alimentele care conțin zahăr simplu (dulciuri, băuturi carbogazoase, înghețată, biscuiți, prăjituri etc.).
Reduceți zaharurile care provin din carbohidrați, cum ar fi cartofii, maniocul, pastele sau bananele. Nu este necesar să le eliminăm complet din dietă, dar este necesar să reducem consumul lor.
Reduceți aportul caloric prin gătit. Dacă mâncați o porție de chipsuri, înlocuiți-o cu o porție de cartofi la aburi sau la cuptor.
Faceți 150 de minute de muncă cardiovasculară pe săptămână: acest lucru se poate face prin jogging, mers pe jos sau cu bicicleta. Mergeți doar timp de 30 de minute, de cinci ori pe săptămână.
Exercițiile de forță sunt recomandate pentru a recupera masa musculară pierdută în timpul perioadelor de repaus și imobilitate.
Greutatea este unul dintre elementele de care trebuie să se țină cont pentru a duce o viață sănătoasă și a evita riscul de a suferi de diverse boli. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, "majoritatea populației mondiale trăiește în țări în care supraponderabilitatea și obezitatea fac mai multe victime decât subponderabilitatea".
Pentru a pierde în greutate, este necesar ca numărul de calorii arse să fie mai mare decât numărul de calorii obținute din alimente și băuturi. Exercițiile fizice sunt una dintre cele mai eficiente și sănătoase modalități de a pierde kilograme. Este esențial să aveți un instructor sau un expert care să vă ofere sfaturile și urmărirea necesară pentru a atinge obiectivul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News