Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
American uimit de băncile dintr-un parc din România: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut în viața mea”
WhatsApp
Un american aflat în vizită în România a rămas uimit de un aspect inedit al Parcului Cișmigiu din București, pe care l-a împărtășit comunității sale de pe TikTok. Acesta este la a patra vizită în țară și a fost impresionat de sutele de scaune vechi, aranjate în parc.
American uimit de băncile dintr-un parc din România: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut în viața mea” / Foto: TikTok

„Este șapte dimineața și mă aflu într-un parc din capitala României. Acesta este cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut în viața mea într-un parc obișnuit. De ce sunt în jur de o mie de scaune unul lângă altul? Iar acest lucru nu este doar într-o porțiune a parcului, ci în tot parcul. Un aspect și mai neobișnuit este că românii au decis să pună doar două bănci între toate acele scaune.

Știți ce, chiar îmi place ideea. Poate s-au gândit că vor veni mai mulți oameni dacă vor pune mai multe scaune pe care să poți sta să admiri priveliștea. Ar fi putut să transforme câteva dintre scaune totuși în bănci, ar fi fost mai normal.” , a spus turistul american în clipul său viral.

 

Istoria băncilor din Cișmigiu

 

Postarea a atras imediat atenția comunității românești de pe TikTok, care a recunoscut rapid Parcul Cișmigiu și a oferit explicații privind prezența neobișnuită a scaunelor. Un utilizator i-a explicat americanului că Parcul Cișmigiu devine foarte aglomerat în weekenduri, motiv pentru care există un număr atât de mare de scaune pentru a primi cât mai mulți vizitatori.

Altă persoană a subliniat importanța istorică a acestor scaune, menționând că grădina parcului are o vechime de aproximativ 200 de ani și că scaunele vechi sunt un fel de monumente istorice, fiind aduse din Franța în urmă cu aproape 150 de ani.

Parcul Cișmigiu, cunoscut pentru frumusețea și atmosfera sa liniștită, rămâne unul dintre cele mai apreciate spații verzi din București, atrăgând atât localnici, cât și turiști din întreaga lume. Reacția turistului american și explicațiile primite au adus un nou val de atenție asupra acestui loc emblematic, evidențiind combinația sa unică de istorie și utilitate publică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel