Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Igor Prokopchuk: „Mobilizarea indică eşecul planurilor iniţiale ale Rusiei de a cuceri Ucraina“
WhatsApp
Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, a vorbit în exclusivitate, într-un interviu acordat Digi 24, despre referendumurile organizate de Moscova în teritoriile pe care dorește să le anexeze și despre anunțul mobilizării rușilor.

„Condamnăm ferm conducerea acestor exerciţii ilegale, acstor referendumuri false. Nu au nicio legătură cu exprimarea liberă a voinţei populaţiei, rezultatele lor nu sunt valide şi nu duc la nicio consecinţă legală. Este limpede că aceste referendumuri false nu vor fi recunoscute nici de Ucraina, nici de alte democraţii ale lumii“, a afirmat Igor Prokopchuk.

Întrebat care este viziunea sa despre mobilizarea parţială a ruşilor, diplmatul este de părere că „anunţul mobilizării parţiale indică eşecul planurilor iniţiale ale Rusiei de a cuceri Ucraina“. „Aceşti paşi pe care îi fac acum sunt direcţionaţi spre aducerea mai multor oameni pe câmpul de luptă, persoane care nu vor avea posibilitatea să schimbe radical situaţia pe teren. Pe de altă parte, acest lucru va creşte înţelegerea oamenilor chiar din Rusia a răului făcut de trupele ruseşti pe teritoriul Ucrainei şi ar putea duce la creşterea presiunii interne în Federaţia Rusă asupra Kremlinului, asupra autoritătilor pentru oprirea acestui război agresiv şi retragerea de pe teritoriile Ucrainei“, a afirmat diplomatul.

Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Igor Prokopchuk: „Mobilizarea indică eşecul planurilor iniţiale ale Rusiei de a cuceri Ucraina“

 

Cu posibilitatea la venirea unui nou val nou de refugiaţi din Ucraina, în România şi în alte ţări, având în vedere că ucrainenii ar putea părăsi teritoriile ocupate, Igor Prokopchuk a afirmat că nu anticipează ca exerciţiile ilegale ale Rusiei din prezent să afecteze semnificativ numărul refugiaţilor veniţi de pe teritoriile ucrainene. 

„Ce aş dori să evidenţiez este că iarna se apropie, ceea ce va pune presiune în plus pe oamenii care locuiesc în regiunile care au fost eliberate de prezenţa rusă, dar care au fondul locativ şi infrastructura civilă afectate de război. Pentru noi, este important ca pregătirile, eforturile de reconstruire, legate în special de locuinţe şi infrastructura esenţială, să fie accelerate cu ajutorul partenerilor internaţionali. Acestea le vor permite oamenilor să rămână în casele lor şi celor plecaţi în străinătate, în prezent, să ia în considerare întoarcerea acasă“, a declarat ambasadorul ucrainean la Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel