Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alexandru, românul care l-ar fi ucis pe Ion „Chinezul”, în Belgia, a recunoscut ce a făcut. Surorile victimei: „A fost o minciună!”
WhatsApp
În luna aprilie, în orașul Anvers din Belgia, a fost găsit cadavrul unui român de 37 de ani într-un apartament. Autoritățile belgiene au deschis o anchetă și au reținut un alt român, suspectat în legătură cu această crimă, în urma colaborării cu autoritățile române. Deși inițial a venit cu o poveste, Alexandru  a recunoscut că el a pus capăt vieții lui Ion „Chinezul“

Suspectul în cazul asasinării lui Ion P. în Grétrystraat din Anvers, în luna aprilie a acestui an, a fost arestat în luna iulie România. Alexandru-Florin J., în vârstă de 26 de ani, a fost reținut în închisoarea din Constanța și extrădat apoi în Belgia. Procesul lui a început.

Alexandru Florin J., în vârstă de 26 de ani, a mințit o vreme poliția. Când a fost arestat în România, le-a spus că nu el a fost cel care l-a înjunghiat mortal pe Ion P. (37 de ani) pe strada Grétry, ci că amândoi au fost victimele unei bande de bărbați înarmați care au intrat în apartamentul lor. În timpul reconcilierii de marți dimineață, însă, el a recunoscut că nu era nimic adevărat din această poveste. "În urma faptelor, el însuși a fost nevoit să meargă la spital pentru a i se îngriji propriile răni de cuțit", a spus el, citat de HLN.be.

Parchetul din Anvers a organizat marți o reconstituire a crimei lui Ion P. Românul de 37 de ani a fost ucis în urma unei înjunghieri într-un apartament din Grétrystraat. Suspectul, Alexandru-Florin J. (26 de ani), a negat inițial orice implicare, dar între timp și-a modificat declarațiile.

Faptele au avut loc în luna aprilie. Colegul de apartament al lui Ion P. a susținut că s-a întors acasă după o săptămână de vacanță, dar a găsit trupul neînsuflețit al bărbatului în apartamentul din Grétrystraat. P. fusese ucis cu mai multe lovituri de cuțit. P. era cunoscut în comunitatea românească din Anvers sub porecla "Chinezul". În cartier, el era cunoscut la rândul său ca 'omul cu husky'.

Alexandru spune că el este victima

 

Poliția Judiciară Federală (FGP) a lansat o anchetă și a identificat rapid un suspect: Alexandru-Florin J. Acest român nu mai lucra de mult timp în Anvers și locuia, de asemenea, în apartament. Vecinii au declarat poliției că au auzit zgomote la începutul acelei săptămâni, dar inițial nu s-a găsit nicio urmă a bărbatului însuși.

Alexandru-Florin J. părea să fi fugit în România. El a fost arestat în iulie în apropiere de Constanța și extrădat în Belgia la scurt timp după aceea. La primul interogatoriu, Alexandru a negat că ar avea vreo legătură cu crima. Dimpotrivă, potrivit acestuia, el și Ion fuseseră victimele unei violențe de violare de domiciliu de către niște bărbați înarmați și mascați. Alexandru a susținut că a fugit în România de frică.

Potrivit lui Cédric Monheim, avocatul lui J., aceasta a fost o reacție de panică emoțională. "De atunci, clientul meu și-a asumat responsabilitatea și și-a modificat declarațiile", afirmă acesta. "Ceea ce a avut loc în apartament a fost pur și simplu un fapt între clientul meu și victimă".

Surorile victimei nu au putut sta până la sfârșit

 

Așadar, nu a fost vorba de o violare de domiciliu, ci de o ceartă scăpată serios de sub control care s-a încheiat cu o înjunghiere fatală. "Clientul meu a dat astăzi (marți, n.r.) versiunea sa asupra faptelor. Ancheta va trebui să arate cum a început conflictul și cum a reacționat fiecare", a declarat Monheim. "Ceea ce este sigur este că și clientul meu a fost rănit. El a fost dus la spital în aceeași seară pentru tratament".

Reconstituirea de pe strada Grétry a durat în total aproximativ trei ore. "A avut loc în prezența judecătorului, a procuraturii, a anchetatorilor, a experților și a interpreților româno-olandezi. Declarațiile suspectului au fost verificate cu toate constatările obiective din dosar. Reconstituirea completă a fost, de asemenea, înregistrată audiovizual", a declarat purtătorul de cuvânt Kristof Aerts de la Parchetul din Anvers.

Două surori ale lui Ion P. au asistat, de asemenea, la reconstituire în calitate de parte civilă. Ele au părăsit perimetrul stabilit cu puțin timp înainte de final emoționate. "Am venit aici special din România pentru a-mi susține sora, dar a devenit prea greu pentru noi", a povestit una dintre ele. "Cu siguranță, tot ce a declarat omul astăzi este o minciună".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
pixel