„Vă dau un exemplu legat de vaccinare şi testare: în Israel se gândesc să dea două tipuri de paşapoarte, nişte documente cu o durată ceva mai mare pe care să le aibă persoanele care au trecut prin boală sau au fost vaccinate complet cu două doze de vaccin sau unele temporare pentru cei care au făcut un test. De exemplu organizez un eveniment, dacă te duci cu un test făcut în ultimele 24 de ore participi fără niciun fel de problemă la acel eveniment.
E adevărat, într-o astfel de situaţie testele de tip PCR sunt mult mai relevante decât testele rapide care se corelează foarte bine cu pozitivitatea de exemplu doar la persoanele simptomatice; la cele asimptomatice de multe ori testele rapide nu sunt relevante pentru că dau rezultate fals negative.
Şi atunci sigur că te poţi gândi la repornirea unor activităţi, ţinând cont de aceste două elemente. Ele nu trebuie să fie discriminatorii”, a explicat profesorul Alexandru Rafila în cadrul dezbaterii „Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei COVID”, informează DCNews.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News