Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alerte cu bombă în Belgia: 30 de şcoli au fost închise 
WhatsApp
În jur de 30 de şcoli au rămas închise luni în Belgia francofonă, după ce au fost ţintele unor alerte cu bombă în care se vorbea şi despre o cerere de răscumpărare, a anunţat serviciul public al învăţământului francofon WBE, transmite AFP, citată de Agerpres.

Aproximativ 10.000 de elevi sunt afectaţi de închiderea şcolilor, colegiilor şi liceelor la Bruxelles şi în provincia Barbantul valon, la sud de capitală, a indicat reţeaua Wallonie-Bruxelles Enseignement (WBE).

'Ieri seară am fost informaţi de mai mulţi dintre şefii noştri de instituţii că au primit un e-mail de ameninţare', în care se vorbea despre posibila folosire de 'explozivi dacă nu vom plăti o răscumpărare', a explicat la postul RTBF Julien Nicaise, administrator general al WBE.

Serviciul a justificat decizia de închidere a şcolilor prin 'respectarea strictă a principiului de precauţie'.

Majoritatea părinţilor au fost preveniţi de instituţiile şcolare că vor trebui să-i ţină pe copii acasă luni.

'WBE este în contact cu autorităţile competente, situaţia face obiectul unei evaluări constante. Mai multe şcoli au fost deja verificate sau sunt în curs de verificare. Situaţia va fi reevaluată în cursul zilei', a indicat WBE.

La începutul lui noiembrie, la revenirea din vacanţă, două şcoli au fost evacuate la Charleroi şi Dinant, în Valonia, în urma unor alerte cu bombă primite pe e-mail. Nu a fost descoperit niciun dispozitiv exploziv.

Reţeaua WBE a deplâns luni 'înmulţirea acestui tip de alerte în ultimele săptămâni şi dificultăţile pe care le provoacă'.

În Franţa, aproape 800 de alerte false cu bombă au fost consemnate în instituţii şcolare de la începutul anului şcolar şi până la mijlocul lui noiembrie, potrivit secretarului de stat pentru tineret.

Alertele s-au înmulţit, în şcoli, aeroporturi, obiective turistice, după atacul în care a fost ucis un profesor la Arras (nord) pe 13 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel