Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ALERTĂ la spitalul Marius Nasta. Incendiu izbucnit la unitatea mobilă ATI
WhatsApp
Incendiu la modulul mobil de Terapie Intensivă de la spitalul Marius Nasta, din Capitală. Zeci de pompieri cu opt autospeciale se află la fața locului.
captura video Antena 3

Citeşte şi: Şoşoacă l-a confruntat pe Vlad Voiculescu după incendiul de la spitalul de la Marius Nasta. SCANDAL cu bodyguarzii: "Dă-te la o parte, sunt senator"

Cei şapte pacienţi internaţi în unitate au fost evacuaţi. Cu toţii vor fi mutaţi în alte unităţi sanitare.

Ministrul Vlad Voiculescu a mers la locul incidentului, potrivit aceleiaşi surse.

"Este o vorba despre o caravană ATI. Un generator, înţeleg că a ieşit fum, nu a ieşit foc. Nu există victime. Toată lumea este în siguranţă. Toţi pacienţii care erau înăuntru erau neîntubaţi. Au fost mutaţi", a declarat ministrul sănătăţii la Antena 3.

Reprezentanţii Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" precizează că pacienţii aflaţi în unitatea mobilă ATI a Institutului "Marius Nasta" sunt transferaţi în compartimentul ATI din interior.

"Institutul de Pneumoftiziologie 'Marius Nasta' informează pacienţii şi opinia publică în legătură cu faptul că în această seară a existat un incident la un ventilator dispus în perimetrul exterior al unităţii mobile ATI. Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienţii aflaţi în unitatea mobilă ATI sunt transferaţi în compartimentul ATI din interior. În prezent suntem la faţa locului pentru evalua situaţia şi a lua măsurile care se impun", a informat managerul instituţiei medicale Beatrice Mahler. 

Declaraţii a făcut şi secretarul de stat Raed Arafat.

"Era anunţat un incendiu la TIR-ul de terapie intensivă, însă la sosirea echipelor nu era foc cu flacără. În interiorul TIR-ului nu era fum şi nici flacără. Probabil ceva la exteriorul TIR-ului a fost. Echipele sunt acolo, nu sunt probleme. Probabil, pacienţii vor fi relocaţi până se verifică complet situaţia. Nu sunt probleme la acest moment", a declarat, la Antena 3, şeful DSU, Raed Arafat. 

Din primele informații, incendiul ar fi izbucnit din cauza unui ventilator aflat pe unitatea mobilă ATI de la Spitalul Marius Nasta. Fumul a fost văzut în jurul orei 22.30 și au fost alertate autoritățile.

O posibilă cauză este o pană de curent.

La fața locului au fost trimise opt autospeciale de stingere, autoscara, opt echipaje SMURD și unitate de terapie intensivă mobilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel