Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă în Germania, dată de românii dintr-un microbuz în drum spre Belgia, cu deznodământ neobișnuit
WhatsApp
Un grup de români care călătorea cu microbuzul spre Belgia a anunțat dispariția unui pasager de pe A3, în Germania. Mai mult, românii au presupus că pasagerul lipsă a pățit ce e mai rău. Căutările autorităților au dus însă la un rezultat neobișnuit.

Marți dimineața devreme, un grup de turiști români care făcea o pauză în autocarul lor pe A3, în zona de servicii Haidt, a raportat dispariția unui pasager. Din cauza barierei lingvistice, în apelul de urgență către poliție s-a vorbit inițial despre o persoană moartă.

A fost lansată o căutare elaborată cu ajutorul elicopterelor, al dronelor și al câinilor de salvare, care a dus la un final neobișnuit, dar fericit. Astăzi de dimineață, în jurul orei 06:00, un microbuz românesc cu șapte pasageri, care călătorea pe A 3 dinspre România spre Belgia, a făcut o pauză în zona de servicii Haidt Nord. Când microbuzul a vrut să își continue călătoria, pasagerii au spus că un călător în vârstă de 47 de ani a plecat spre marginea pădurii și încă nu se mai întorsese.

După aproximativ o oră, șoferul autobuzului s-a adresat în cele din urmă benzinarului, care a dat imediat apelul de urgență. Din cauza barierei lingvistice, inițial s-a presupus că este vorba despre o persoană moartă, motiv pentru care s-a apelat la "program complet".

Bărbatul își întinse picioarele și a tras un pui de somn

 

Pe lângă numeroși polițiști, la căutări au participat pompierii din Kleinlangheim și Haidt, câinii de poliție și de ambulanță, un elicopter al poliției și o dronă THW.

În jurul orei 9.00, echipajul elicopterului l-a găsit pe bărbat dormind pe un drum de pământ la aproximativ doi kilometri de zona de odihnă. Acesta a declarat că și-a întins puțin picioarele și a vrut să tragă un pui de somn scurt.

În jurul orei 9.30, românii au putut să-și continue călătoria în direcția Belgiei. Bărbatul nu poate fi acuzat  și nici nu îi pot fi imputate  costurile operațiunii. 

 

------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel