Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă de căldură: părinții sunt sfătuiți să își țină copiii în casă. Urmează cel mai lung val de căldură din ultimii ani
WhatsApp
Alertă de căldură. Părinții sunt sfătuiți să își țină copiii în casă. Medicii emit avertismente de sănătate înainte de cel mai lung val de căldură din ultimii ani, cu temperaturi care vor ajunge la 33 grade Celsius începând din acest weekend.
Alertă de căldură: părinții sunt sfătuiți să își țină copiii în casă. Urmează cel mai lung val de căldură din ultimii ani / Foto: Unsplash

Se așteaptă ca mercurul să atingă peste 30 grade în România, cât și în alte țări în această după-amiază, iar oamenii se așteaptă să își petreacă weekendul pe plaje și în spațiile verzi pentru a profita la maximum de începutul unei perioade de caniculă, însă nu este indicat.

Astfel de temperaturi depășesc punctele fierbinți de vacanță, inclusiv Mykonos, cu 23 grade Celsius și Split, cu 24 grade Celsius.

Dar vremea caldă și însorită de sâmbătă este doar începutul - temperaturile vor crește pe zi ce trece până când vom atinge un vârf luni și marți, cu o temperatură caniculară.

 

Alertă de căldură. Părinții sunt sfătuiți să își țină copiii în casă

 

Având în vedere că ne așteaptă una dintre cele mai lungi perioade de vreme caniculară, NHS Sheffield Foundations Trust a avertizat părinții să nu lase copiii să alerge la soare, iar dacă sunt expuși, să păstreze hainele ușoare.

„Asigurați-vă că copiii dumneavoastră beau multă apă pentru a rămâne hidratați. Amintiți-vă că a bea puțin și des este cel mai bine”, au scris aceștia într-un mesaj pe Twitter.

„Nu le permiteți copiilor să stea la soare pentru perioade lungi de timp - și nu-i lăsați niciodată în mașină într-o zi călduroasă. Este important să se odihnească la umbră și să găsească locuri răcoroase. Atunci când sunt la soare, copiii ar trebui să poarte haine ușoare care să le acopere cât mai mult din piele. Chiar dacă sunt acoperiți, asigurați-vă că sunt acoperiți cu o cremă de soare cu factor ridicat de protecție”.

 

Care sunt primele semne ale unui copil care se supraîncălzește

 

Aceștia au identificat, de asemenea, primele semne ale unui copil care se supraîncălzește, care devine morocănos sau se plânge de dureri de cap, adăugând că, dacă se întâmplă acest lucru, ar trebui adus într-un loc umbrit și cât mai răcoros posibil: 'Scoateți orice îmbrăcăminte puteți, dați-le apă de băut și puneți-i să se odihnească'.

Agenția britanică de securitate sanitară a emis astăzi un avertisment de nivel 3 de alertă de caniculă înainte de valul de căldură, față de nivelul 2 de alertă care era în vigoare. Noua avertizare este valabilă de luni la ora 9.00 până vineri la ora 9.00.

Alerta de nivel 3 acoperă regiunile din estul Angliei, sud-estul și Londra - și îi avertizează pe britanici să "aibă grijă de ceilalți, în special de persoanele în vârstă, copiii mici și bebelușii și de cei cu afecțiuni de bază".

Meteorologii declară că se aplică sfaturile obișnuite pentru valurile de căldură, soarele fiind cel mai puternic între orele 11.00 și 15.00, evitați soarele - atât copiii, cât și adulții. El a adăugat că cel mai bine este să beți multă apă și să stați în casă în loc să stați afară în timpul căldurii maxime a zilei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel