Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă de călătorie în Bulgaria. Se anunță cozi uriașe la graniță
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe din România a emis o avertizare de călătorie valabilă pe 1 decembrie la punctele de trecere a frontierei către Bulgaria.

Ministerul Afacerilor Externe îi anunță pe cetățenii români care vor tranzita teritoriul Republicii Bulgaria în perioada imediat următoare că există premisele ca, la data de 1 decembrie, atât la intrarea, cât și la ieșirea prin punctele de frontieră bulgare să se creeze coloane mari de autovehicule cu turiști români, fapt ce va duce la timpi măriți de așteptare la trecerea frontierelor.

Cozi la granița cu Bulgaria. Ce puncte să evitați

 

MAE a prezentat punctele în care s-ar putea forma cozi.

„·pe sensul de intrare în R. Bulgaria din R. Turcia prin PCTF Kapitan Andreevo - Kapikule, PCTF Lesovo;
·Hamzabeyli și, mai ales, prin PCTF Malko Târnovo - Derekoy, la controlul de frontieră și vamal (frontieră externă a Uniunii Europene) se pot forma coloane mari de autovehicule, ceea ce va conduce la înregistrarea de timpi considerabil măriți de așteptare;
·pe sensul de ieșire din R. Bulgaria către România prin PCTF Ruse, PCTF Durankulak sau PCTF Silistra, la controlul de frontieră (care include și controlul vinietei), vor putea fi înregistrați timpi măriți de așteptare, cu preponderență în cazul în care coloanele de autovehicule cu turiști români vor ajunge la frontiera cu România în mod compact și în același interval de timp”, au anunțat reprezentanții MAE.

Ministerul le recomandă cetățenilor români care se prezintă în această perioadă la controlul de frontieră și vamal bulgar la bordul autovehiculelor care sosesc din R. Turcia să se informeze din timp, să ia măsurile adecvate în vederea organizării itinerariilor de deplasare, plății taxelor de drum/vinietelor electronice corespondente, să respecte indicațiile date și măsurile impuse de autoritățile bulgare, să aibă în vedere posibilitatea măririi considerabile a timpilor de așteptare la trecerea prin punctele de frontieră bulgare și să își ia măsuri eficiente de gestionare a acestora (să aibă bateria telefonului mobil încărcată și în stare de funcționare, să dețină resursele necesare de apă, alimente și medicamentație specifică, acolo unde este cazul, și să posede resurse financiare adecvate unor astfel de situații speciale).

De asemenea, MAE recomandă cetățenilor români să se informeze din timp cu privire la regimul vamal aplicat frontierei externe a Uniunii Europene și la limitele legale privind cantitatea de mărfuri sau produse permisă de legislație a fi introdusă în spațiul vamal european, ca import fără caracter comercial.

La solicitarea autorităților bulgare vamale, MAE recomandă ca turiștii români care aleg să revină în România prin PCTF Ruse să pregătească în prealabil suma exactă pentru taxa de pod, și anume 2 euro sau 4 leva, să se asigure din timp că au achiziționat vinietele electronice bulgare în conformitate cu prevederile legale și să respecte indicațiile date și măsurile impuse de autoritățile bulgare, în acest mod putând fi scurtați considerabil timpii de așteptare la procesarea și eliberarea documentelor justificative tip chitanțe, facturi, bonuri fiscale.

Aducem la cunoștința cetățenilor români că pot folosi pentru intrarea în România și celelate puncte de trecere a frontierei situate la frontiera cu R. Bulgaria: PCTF Vidin – Calafat, PCTF Kardam - PCTF Negru Vodă, PCTF Oryahovo – PCTF Bechet (ferry), PCTF Nikopol – PCTF Turnu Măgurele (ferry) și PCTF Svishtov – PCTF Zimnicea (ferry) – ultimele două puncte cu program de funcționare 08:00-20:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel