Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă cu bombă într-un avion cu 400 de persoane: „O să-l fac să explodeze!”
WhatsApp
Alertă cu bombă pe un zbor al companiei ruse Aeroflot. A fost necesară efectuarea unei aterizări de urgență, în timpul nopții, pentru un Boeing 777 care venea de la Moscova și se îndrepta spre Thailanda, la Bangkok.
Un zbor din Antalya spre Praga se deviază spre București din cauza unei posibile scurgeri de combustibil / Foto ILUSTRATIV

Pilotul unui Boeing 777 a fost forțat să aterizeze pe Aeroportul Internațional Indira Gandhi din New Delhi după ce a fost anunțată o alertă cu bombă. În avion se aflau 400 de persoane, 386 de pasageri și 14 membri ai echipajului, toți evacuați în siguranță. Potrivit rapoartelor poliției, un e-mail cu amenințarea a fost trimis cu puțin timp înainte: „O să-l fac să explodeze”.

Aceasta este a treia alertă cu bombă din Delhi din ultimele săptămâni. Pe 3 octombrie, Forțele Aeriene au primit raportul privind o amenințare cu bombă a unui zbor direct către China din Iran, care survola spațiul aerian indian, dar care, totuși, nu a fost aterizat cu forța și a ajuns în China. Pe 30 septembrie, un zbor direct către Malaezia a fost amânat din cauza unei dispute între pasagerii aflați deja la bord, care vorbeau despre o bombă la bord: patru dintre ei au fost arestați.

 

Un bărbat a fost arestat

 

Avionul Boeing 777 a aterizat la ora locală 02:48. „Joi, în jurul orei 23:00, pe mailul camerei de control IGI a fost primit un mesaj de amenințare cu privire la o bombă plasată la bordul zborului rusesc nr. SU-272 sosire la aeroportul IGI. Zborul a aterizat în siguranță la ora locală 02:48”, a declarat unul dintre oficialii citați de Il Messaggero.

„A fost declarată urgență totală pentru aterizarea aeronavei Boeing 777, operată de transportatorul rus Aeroflot”, a adăugat oficialul.

Un bărbat, în vârstă de 37 de ani, a fost arestat. Poliția a deschis o anchetă.

 

Vezi și 

 

Alertă cu bombă într-un avion. Pilotul a refuzat să aterizeze, avioane de luptă - ridicate de la sol

 

Amenințare cu bombă asupra unui zbor Iran-China în timp ce se afla în spațiul aerian indian. Avioanele de luptă au fost mobilizate

Apelul a fost primit în jurul orei 9.30 privind o amenințare cu bombă asupra unui zbor Mahan Air, care călătorea de la Teheran la Gangzhou.

Surse de la aeroportul din Delhi au declarat că amenințarea cu bombă ar fi putut fi o farsă, potrivit Indian Expres.

Agențiile de securitate indiene au primit informații despre o posibilă bombă la bordul unui avion Airbus A340 operat de compania iraniană Mahan Air luni dimineața devreme, când avionul se afla în spațiul aerian indian - ceea ce a dus la mobilizarea avioanelor de luptă ale Forțelor Aeriene, potrivit unor rapoarte citate de Reuters.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel