Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă CFR: Trenurile vor circula cu viteză redusă din cauza caniculei
WhatsApp
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a anunțat măsuri speciale pentru traficul feroviar în contextul temperaturilor extreme prognozate pentru următoarele zile. Începând cu data de 19 iunie și până pe 21 iunie, trenurile vor circula cu viteză redusă pe anumite segmente de cale ferată din cauza temperaturilor extrem de ridicate înregistrate la nivelul șinelor.
Cale ferată din România (Sursa foto: Freepik)

Măsura vine în contextul a două avertizări de temperaturi caniculare emise pentru mai multe regiuni ale țării. Județele aflate sub incidența Codului galben și Codului portocaliu pentru temperaturi extreme vor fi afectate de aceste restricții ale vitezei de circulație.

Potrivit informațiilor furnizate de CFR, reducerea vitezei de circulație a trenurilor va varia în funcție de intensitatea temperaturilor la nivelul șinei. În intervalele orare în care temperatura depășește pragul critic de 50 de grade Celsius, viteza va fi redusă cu 20-30 km/h față de viteza normală. Această decizie are ca scop principal asigurarea siguranței călătorilor și a personalului feroviar în condițiile unor temperaturi extreme.

 

Ce zone sunt afectate

 

Zonele afectate de măsura de reducere a vitezei includ nordul Crișanei, Maramureșul, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea, sub incidența Codului galben, precum și Banatul, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, aflate sub incidența Codului portocaliu. Aceste regiuni se confruntă cu temperaturi extrem de ridicate, ceea ce impune măsuri suplimentare de precauție pentru buna desfășurare a traficului feroviar, conform Antena 3.

Pe durata perioadei caniculare, personalul CFR va efectua revizii suplimentare ale infrastructurii feroviare, monitorizând constant evoluția temperaturilor la nivelul șinelor. Aceste măsuri includ măsurători precise și înregistrări ale temperaturii în diferite intervale de stații pentru a asigura o reacție rapidă în cazul în care se depășesc limitele de siguranță.

Reprezentanții CFR au subliniat importanța respectării acestor măsuri în scopul evitării incidentelor și menținerii unui nivel optim de siguranță pentru toți participanții la traficul feroviar. Publicul este îndemnat să consulte informațiile actualizate referitoare la orarele trenurilor și eventualele modificări în contextul condițiilor meteorologice extreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel