Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alergia la polenul de ierburi: Sfaturi și trucuri despre cum să treci de acest sezon fără simptome
WhatsApp
Ochii te mănâncă, nasul curge, adesea strănuți, iar ieșirea în natură devine un chin. În timpul verii, cei afectați de alergia la polenul de iarbă se confruntă din nou cu o perioadă chinuitoare. Dar ce pot face cei care suferă de alergii? Am analizat mai îndeaproape acest subiect și am compilat câteva sfaturi simple.
Alergia la polenul de ierburi: Sfaturi și trucuri despre cum să treci de acest sezon fără simptome (sursa: Pexels.com)

Pentru mulți, începutul verii este cel mai bun moment al anului. Alții, însă, așteaptă cu mare teamă zilele și săptămânile următoare. Acesta este momentul în care polenul din ierburi  începe să zboare din nou i va afecta o mare parte a populației.

În timp ce unii oameni pot, în sfârșit, să respire din nou după primăvară, pentru alții sezonul polenului este abia la început. În funcție de vreme, primele ierburi încep să înflorească la jumătatea lunii aprilie, declanșând simptomele tipice ale celor afectați de alergii la iarbă. Alergia devine deosebit de vizibilă pentru majoritatea oamenilor, începând cu jumătatea lunii mai și nu se mai diminuează cu adevărat până în toamnă.

A început sezonul alergiilor la polenul de ierburi

 

Cauza alergiilor poate fi găsită în sistemul imunitar. Sistemul de apărare al organismului reacționează la substanțe inofensive, cum ar fi polenul, ca și cum ar fi invadatori periculoși. Reacția corespunzătoare provoacă apoi simptomele cunoscute, cum ar fi nasul care curge sau ochii care lăcrimează. Și acestea trebuie luate întotdeauna în serios, deoarece pot "migra" în organism și pot duce la o așa-numită schimbare de nivel. Dacă nu vă tratați alergia, riscați ca și tractul respirator inferior să fie afectat. Astmul alergic este adesea rezultatul acestor simptome.

Bineînțeles, cei care suferă nu pot și nu vor să se baricadeze în casă toată vara. Dacă sunteți în căutarea unei ameliorări pe termen lung, ar trebui să luați în considerare imunoterapia - cunoscută sub denumirea populară de "hiposensibilizare" sau "vaccinare antialergică". Timp de mai mulți ani, organismul primește extracte care conțin alergenul pentru a-l obișnui cu declanșatorul (sau declanșatorii). Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unor soluții rapide și pe termen scurt, am adunat câteva sfaturi și trucuri.

Cum să depășești alergiile fără simptome: sfaturi și trucuri

 

* Cei care suferă de o alergie la iarbă sunt, de obicei, expuși la agentul patogen toată ziua, în timpul lunilor de vară. Prin urmare, organismul este supus unui stres constant și ar trebui să se odihnească, în special noaptea și în timpul somnului. Așadar, hainele de stradă ar trebui să fie interzise în dormitor pe cât posibil, deoarece polenul se atașează cu încăpățânare de haine și poate fi astfel transportat în cameră.

* Polenul tinde, de asemenea, să se depună în păr în timpul zilei. În timpul zilelor de vară, spălați-vă întotdeauna părul înainte de a merge la culcare pentru a evita să transportați polenul în pat cu dumneavoastră.

* Evitați activitățile în aer liber, mai ales,  când gradul poluării cu polen este ridicat. Acest lucru se datorează faptului că o activitate obositoare vă face să inspirați mai puternic, ceea ce, la rândul său, face ca mai mult polen să pătrundă în căile respiratorii.

* Purtați ochelari de soare atunci când ieșiți în aer liber. În acest fel, puteți măcar să țineți polenul puțin departe de ochi. 

* Dacă locuiți în oraș, ar trebui să aerisiți casa dimineața, dacă este posibil. Concentrațiile de polen sunt mult mai scăzute atunci decât seara. În mediul rural, este invers: aerisiți seara și noaptea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel