Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alarmă falsă într-un avion care a aterizat de urgență în România: Motivul turistului care ar fi anunțat că e o bombă la bord
WhatsApp
Un incident neobișnuit a avut loc ieri, pe data de 19 aprilie, când un pasager a anunțat că într-un avion care se îndrepta spre Egipt ar fi o bombă. Anunțul făcut de acesta a perturbat planurile de vacanță ale 131 de pasageri și a provocat o mobilizare masivă a serviciilor de urgență în România. 
Aeroportul Castellón din Spania va avea patru zboruri pe săptămână către București, România începând cu luna iunie

Totul a început atunci când un turist polonez a întârziat la îmbarcare și a decis să declare că există o bombă la bordul avionului Airbus care decolase din Wroclaw, Polonia, cu destinația Hurghada, Egipt, chiar dacă era o minciună. Scopul său era de a determina întoarcerea avionului pentru a putea urca și el la bord.

Alerta a fost declanșată când aeronava se afla în spațiul aerian sârbesc, forțând pilotul să redirecționeze imediat zborul spre cel mai apropiat aeroport dotat corespunzător pentru astfel de situații, iar acesta a fost Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara.

La doar trei minute după miezul nopții, avionul a aterizat de urgență, unde a fost întâmpinat de un număr mare de ambulanțe, mașini de pompieri și echipaje de poliție, în timp ce un Plan Roșu de Intervenție era activat.

 

Nicio bombă nu a fost găsită în avion

 

După verificările amănunțite efectuate de echipele de pirotehniști și de trupele antiteroriste de la SRI, nicio bombă nu a fost găsită nici în avion, nici în bagajele pasagerilor. Între timp, polițiștii din Polonia au reușit să-l identifice rapid pe autorul alarmei false, turistul întârziat, care acum se confruntă cu consecințele legale ale gestului său iresponsabil.

„Au fost trimiși pentru control corporal și pasagerii, și bagajele. Nu în terminal, noi mai avem zone de control și la granița dintre aeroport și unitatea militară”, a transmis Daniel Stamatovici, director Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara, potrivit observatornews.ro.

Avionul a decolat din Timișoara spre Egipt după 14 ore de escală forțată în țara noastră.

Pasagerii, care și-au văzut vacanța în Egipt întârziată cu o zi, au fost nevoiți să petreacă noaptea la Timișoara. Oamenii din avion au fost speriați, însă s-au bucurat și pentru faptul că au avut ocazia să vadă orașul Timișoara.

„Nu am avut nicio idee despre ce era vorba, dar, după o vreme, cineva ne-a spus că, probabil, este o amenințare cu bombă. Echipajul părea puțin nervos!”; „Am pierdut o zi. Dar a fost ca o aventură. Am ajuns în țara dumneavoastră frumoasă”, au spus câțiva pasageri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel