Această ustensilă plată este probabil una dintre cele mai folosite în bucătărie. Pe lângă spălarea acestuia înainte de a tăia un nou aliment pentru a evita contaminarea încrucișată, este necesar, cel puțin o dată pe săptămână, să-i acordăm un tratament mult mai profund.
Este foarte important să igienizăm placa de tăiere deoarece este prima suprafață cu care mâncarea noastră intră în contact, mai ales că multe dintre ele sunt crude. Poate fi o sursă de bacterii, în special între șanțurile și „cicatricile” cauzate de cuțite.
Mediul umed, coloranții alimentari și chiar degradarea naturală a plasticului (în special cel alb) din cauza expunerii la lumina UV ajung să păteze fundurile de tăiat. Arată foarte rău și uneori chiar miros urât, dar nu este nimic care să nu poată fi reparat.
De ce ai nevoie:
- o lămâie
- o lingură de sare
- 5 linguri de înălbitor
- apă.
Pas cu pas:
Începeți prin a umezi fundul din plastic cu puțină apă. Acum, tăiați lămâia în jumătate și presărați sare pe toată suprafața. Frecați cu mișcări circulare lămâia peste suprafață. Puteți adăuga și bicarbonat de sodiu. Repetați procedura pe ambele părți. Apoi clătiți cu apă rece.
Acum, într-o găleată sau castron mare, puneți fundul de plastic și turnați apă până o acoperă. Adăugați 5 linguri de înălbitor și lăsați să stea pe fiecare parte a plăcii timp de 30 de minute. După o oră, placa ta de tăiat va fi din nou dezinfectată și albă.
Lămâia și sarea formează un degresant puternic, bicarbonatul de sodiu îndepărtează petele și mirosurile, în plus, clorul ucide germenii și ajunge să readucă suprafețele de plastic la nuanța lor originală. Vă va plăcea rezultatul.
Încercați acest truc pentru curățarea casei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News