Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Află cum se desfășoară un serviciu de repatrieri decedați în România și ce presupune acesta!
WhatsApp
Vestea decesului unei rude aflată în străinătate poate veni ca un șoc asupra membrilor familiei rămase în România. Este nevoie de aducerea în țară a trupului neînsuflețit, pentru ca rudele să-și ia un ultim rămas bun și pentru a se ocupa de funeralii.

În astfel de situații este necesar ajutorul unei firme de repatriere decedați.

Astfel de firme oferă servicii  de transport funerar internațional și se ocupă de toți pașii necesari pentru repatrierea cât mai rapidă a persoanelor decedate în străinătate.

Care sunt serviciile oferite de o firmă funerară de transport și repatriere decedați?

 

Astăzi există numeroase firme funerare românești ce se ocupă de transport internațional și servicii complete de repatriere decedați. Acestea oferă:

* Consultanță funerară gratuită;

* Obținerea documentelor necesare (pașaport mortuar, certificat de deces);

* Servicii de îmbălsămare și cosmetizare a trupului persoanei decedate;

* Oferire sicriu de zinc și sicriu de lemn;

* Transport funerar internațional cu mașini funerare autorizate și dotate corespunzător;

* Preluarea decedatului din zona cargo a aeroportului, dacă repatrierea s-a efectuat pe cale aeriană;

* Disponibilitate 24/24 ore.

Prin intermediul serviciului de consultanță gratuită rudele vor primi toate informațiile utile pentru a ști când și cum va fi repatriat trupul persoanei decedate în străinătate. În plus, acestea vor afla ce acte sunt necesare și care vor fi costurile repatrierii. Firma funerară se poate ocupa de obținerea de la autorități a tuturor documentelor necesare pentru repatriere.

Care sunt etapele repatrierii pe cale terestră?

 

Primul pas este contactarea unei firme specializate în repatrieri, care se va ocupa de toate demersurile necesare.

Se întocmesc documentele necesare transportului (certificat de deces, pașaport funerar, certificat de îmbălsămare, autorizația de transport). Trupul defunctului este apoi preluat, îmbălsămat și depus într-un sicriu de zinc și unul din lemn, pentru a fi transportat corespunzător.

Sicriul cu trupul neînsuflețit este apoi așezat în dricul special, dotat cu elemente de susținere și cu sistem de răcire. Ulterior are loc transportul propriu-zis spre localitatea din țară unde se află familia sau unde trupul va fi înmormântat. Odată ajuns acasă, trupul este predat familiei, împreună cu toate documentele în original.

Cât durează și cât costă serviciul de repatriere?

 

Costurile pot varia în funcție de țară, putând ajunge până la 6.000 de Euro, în țări precum Olanda, Belgia sau Luxemburg. În țări precum Italia, Spania, Marea Britanie sau Franța costurile pot fi mai mici. De asemenea, acestea scad atunci când familia se ocupă de întocmirea pașaportului mortuar. Costurile pot fi acoperite și de ajutorul de deces pentru persoanele aflate în străinătate, doar prin intermediul instituției sau companiei din țara unde a fost asigurată persoana.

Durata repatrierii poate varia în funcție de caz și de țara în care a avut loc decesul. În general, tot procesul de repatriere poate dura între 3 și 15 zile lucrătoare, după ce au fost întocmite toate documentele legale. Repatrierea se poate realiza și pe cale aeriană, însă procedurile sunt mai complicate iar costurile mult mai ridicate.

Este important să cunoști care sunt principalele proceduri și modalități prin care poate fi repatriat trupul unei persoane dragi decedate în străinătate. Este recomandat să găsești o firmă cu experiență, care oferă servicii complete, cu profesionalism și discreție. Ai astfel garanția că echipa va realiza toate procedurile necesare, în timp util.

Firma trebuie să dea dovadă de transparență în comunicare, empatie față de familie și grijă față de persoana trecută în neființă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel