Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Afaceriștii din zonele inundate au triplat prețurile la materialele de construcție. Sorin Constantinescu: "Nu au scrupule"
WhatsApp
Au apărut speculanții în zonele afectate de inundații, în județul Galați. Totul este mult mai scump acum.   

Omul de afaceri Sorin Constantinescu spune că în zonele lovite de inundații din județul Galați s-au triplat prețurile la materialele de construcție, iar firmele care execută lucrări și-ar fi triplat de asemenea tarifele. Informațiile le-ar avea chiar de la oamenii care încearcă acum să-și reconstruiască locuințele. 

"Copiii aștia de la jandarmi sunt acolo cu sutele și lucrau acolo din greu, chiar i-au ajutat cu foarte multe. Unii dintre ei nu mai vor să-și refacă locuințele pentru că e a patra oară când li se întâmplă asta, au găsit terenuri și se mută în altă parte.

Oamenii aceștia au nevoie mare de materiale de construcții și de ajutor, dar deja au apărut speculanții. Nici nu știu cum să-i numesc. Toți cei care au depozite de materiale în toate zonele alea de acolo, în satele inundate, au dublat și au triplat prețurile la materialele de construcție. Cizmele de cauciuc, în loc de 30 de lei, îmi povestea azi o femeie, le-au făcut 60 lei și tot ce ține de construcția unei case s-a scumpit de două sau de trei ori, dar doar acolo în zonă. Ei profită de necazul și de nefericirea oamenilor ăștia. Mi-era așa o milă când am auzit ce oameni. Nici nu știu cum să-i numesc p-ăștia. Nici nu am cuvinte să-i numesc.

Mai povestea o femeie care a pierdut absolut totul, nu mai are absolut nimic că și-a găsit un teren donat de fratele soțului unde încearcă să-și construiască o casă. Până la inundație era 100 lei ora de săpat cu excavatorul acum e 300 lei. O echipă de muncitori care ar trebui să-i facă o căsuță, două camere, o sufragerie, o chichineață i-au cerut 12 000 de euro. Și asta până la acoperiș. Am văzut la alți oameni că lucrează echipe de voluntari, dar ăia sunt puțini., nu sunt mulți, iar restul oamenilor așteaptă și ei. Te dă peste cap, oricât ai duce sau oricât ai face, e o picătură în ocean.

Ce fac oamenii bătrâni?

 

Sunt oameni bătrâni, la 86 de ani care le-a luat apa și actele și banii și mobila și tot. Nu mai au nimic, nimic. Am vrut să iau acasă o bătrână de 86 de ani și a zis că nu vin maică, aici e pământul unde m-am născut, aici e casa mea. Mi s-a făcut așa de milă de ea, că pur și simplu am vrut să o iau de acolo. Am vrut să o aduc aici la mine, să stea. Este o femeie absolut singură și nu mai are pe nimeni-nimeni. Casa e absolut praf, apa a fost până în tavan, pereții sunt uzi. Nu poți să stai acolo pentru că te apucă tusea în două secunde. Miroase a igrasie.

I-a promis primăria că-i dă un container și acum sper să se țină de cuvânt și să-i dea un container. Dar și astea sunt de tablă, n-au încălzire, n-au nimic și vine iarna. Iarna e nenorocire. Au mai ajutat unii și alții, dar sunt mulți afectați.

Sunt aproape 6000 de gospodării afectate. Vă dați seama. S-au mai făcut trei case, cinci case, dar până la 6000... Nu trebuie refăcute de la zero toate, dar la unele mai trebuie muncit pentru refacere, gresia, faianța, lavabil. Am cărat mult lavabil. Sunt șocat de nemernicia unor oameni de nimic. Nu sunt oameni, nu au nici un fel de suflet. Să te bucuri de necazul unor oameni și să triplezi prețurile e o nemernicie totală," a spus Sorin Constantinescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel