Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Actrița Alexandra Nedel povestește despre viața în Austria: „Credeam că vor avea o problemă cu faptul că sunt din România, dar a fost atuul meu”
WhatsApp
Alexandra Nedel, o actriță talentată din Timișoara, invitată în emisiunea „Diaspora în direct” a povestit despre cum a reușit să își facă un nume pe scena internațională, stabilindu-se în Austria și navigând cu succes în lumea teatrului german.
Actrița Alexandra Nedel, povestește despre viața în Austria: „Credeam că vor avea o problemă cu faptul că sunt din România, dar a fost atuul meu” / Foto: Instagram

Încă din perioada studiilor, Alexandra a demonstrat o pasiune deosebită pentru artă și a învățat limba germană, ceea ce i-a deschis uși neașteptate în cariera sa.

Povestea Alexandrei începe în Timișoara, unde a studiat la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”, unde a avut ocazia să învețe limba germană încă din clasa întâi.

„Limba germana este destul de grea, dar eu am avut norocul să studiez la școală această limbă din clasa întâi până în clasa a XII-a am făcut toate materiile în limba germană la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara și atunci deja știam germana. Desigur o vorbeam cu accent și făceam multe greșeli gramaticale, dar m-am îmbunătățit foarte mult prin intermediul programului Erasmus. Iar acum, jucând pe scenă, trebuind să învăț texte în limba germana, îmi îmbunătățesc pe zi ce trece limba germană”, a declarat Alexandra într-un interviu pentru emisiunea „Diaspora în direct”.

Experiența Erasmus, pe care Alexandra a avut-o în Germania în anul trei de facultate, a fost un moment de cotitură în viața sa. Aici, Alexandra nu doar că a aprofundat cunoștințele sale de limba germană, dar a și primit o ofertă neașteptată de a rămâne și a juca pe scenele din străinătate. Această oportunitate a venit ca o surpriză plăcută, având în vedere că Alexandra se adaptase cu succes la noua cultură și limbă.

 

Alexandra a descoperit că statutul său de româncă poate fi un avantaj

 

Pe lângă provocările lingvistice, Alexandra a descoperit că statutul său de româncă poate fi un avantaj. „La început credeam că austriecii vor avea o problemă cu faptul că sunt din România, dar a fost de fapt atuul meu că sunt din altă țară și știu să vorbesc limba germană. Oricum, în Linz vin studenți din toate țările. Am prieteni din Spania, Olanda, de peste tot. Este foarte internațional acolo și nu te simți neapărat un ciudat că ești acolo. Și pe stradă oamenii cei în vârstă știu engleză și oricine poate să meargă să lucreze acolo”, a explicat ea.

Alexandra a observat că, deși există și scepticism, majoritatea oamenilor din Austria sunt deschiși și acceptă diversitatea, iar experiența ei ca româncă a fost primită cu căldură.

„Prietenii mei au fost mereu de partea Românilor, au spus că ei chiar și-ar dori ca România să intre în Schengen, ca să nu mai stea atât la graniță, pentru că ei au venit în vizită la mine, le-am făcut turul României, mi-am făcut treaba să îmi promovez țara. Mereu există două părți oricum, cei care își doresc și cei care nu, dar majoritatea cu care am vorbit au spus că nu au nimic împotrivă. Până la urmă oamenii de sus decid chestia asta”, mai spune aceasta.

 

Românca și-a adus prietenii străini să-i viziteze țara

 

De asemenea, Alexandra nu și-a uitat niciodată rădăcinile și a făcut tot posibilul să-și împărtășească cultura românească cu prietenii săi internaționali.

În vara trecută, Alexandra a fost invitată la emisiunea „iUmor” alături de prietenul ei, care este și el actor. Cu această ocazie, ea a profitat pentru a-i aduce pe prietenii săi în România și a le arăta frumusețile țării.

„Am avut norocul să fiu contactată de iUmor și să particip la emisiune. După show, am mers la mare, în Delta Dunării, le-am dus și la Castelul Bran. Își doreau foarte mult să vadă un urs și, spre bucuria noastră, am văzut unul pe drum. Am fost și în Suceava la un festival medieval, unde am și cântat și după înapoi în Timișoara la familia mea”, a povestit Alexandra.

De asemenea, a menționat că prietenii săi au fost încântați de mâncarea românească, iar ciorba și micii au fost foarte apreciate.

„Au gustat și mâncarea românească, iar ciorba și micii au fost pe placul tuturor. Noi oricum am găsit un magazin românesc în Linz, unde au tot ce ți-ai putea dori și le-am făcut chiar eu mâncare tradițională românească. Noi românii suntem buni la capitolul mâncare.”, mai declară ea în emisiunea "Diaspora în direct".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel