Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Accident aviatic cutremurător. Cel puțin 40 de oameni au murit în urma prăbușirii unui avion în Nepal. VIDEO
WhatsApp
Prăbușirea unui avion în Nepal cu 72 de persoane la bord se soldează cu cel puțin 40 de morți. Cetățenii aflați la bord erau străini, din Australia, Franța, Irlanda și India.
Foto: Captură video youtube

Cel puțin 40 de persoane au fost ucise în urma prăbușirii unui avion în Nepal duminică, a declarat un purtător de cuvânt al armatei nepaleze, în timp ce sute de salvatori cercetau locul accidentului de pe deal.

"Ne așteptăm să recuperăm mai multe cadavre", a declarat purtătorul de cuvânt, Krishna Bhandari. 

 

"Avionul s-a rupt în bucăți"

 

Un purtător de cuvânt al Yeti Airlines, Sudarshan Bartaula, a declarat că la bord se aflau 72 de persoane - 68 de pasageri și patru membri ai echipajului. Potrivit unui oficial al aeroportului, printre cetățenii străini aflați la bord se numărau: un australian, un francez, un argentinian, patru ruși, cinci indieni, doi sud-coreeni și o persoană din Irlanda.

"Salvarea este în curs de desfășurare, nu știm în acest moment dacă există supraviețuitori", a declarat Bartaula.

Avionul s-a prăbușit între aeroportul vechi și cel nou din Pokhara, în centrul Nepalului.

Epava a luat foc, iar salvatorii încercau să stingă incendiul, a declarat un oficial local, Gurudutta Dhakal.

"Echipele de intervenție au ajuns deja acolo și încearcă să stingă focul", a declarat Dhakal. "Toate agențiile se concentrează acum mai întâi pe stingerea incendiului și pe salvarea pasagerilor", conform The Guardian.

Avionul bimotor ATR 72 era operat de Yeti Airlines și zbura din Kathmandu, capitala țării din Himalaya, a declarat un oficial al aeroportului. După aflarea veștii accidentului, prim-ministrul țării, Pushpa Kamal Dahal, a convocat o ședință de urgență a cabinetului.

 

 

Youtube video image

 

Nepalul nu dispune de o infrastructură pentru prognoze meteo precise

 

Industria aeronautică din Nepal a cunoscut o dezvoltare fulminantă în ultimii ani, transportând bunuri și persoane între zone greu accesibile, precum și drumeți și alpiniști străini.

Dar a fost afectată de o siguranță precară din cauza unei instruiri și a unei întrețineri insuficiente. Uniunea Europeană a interzis accesul tuturor transportatorilor nepalezi în spațiul său aerian din cauza problemelor de siguranță.

Țara himalayană are, de asemenea, unele dintre cele mai îndepărtate și dificile piste din lume, flancate de vârfuri acoperite de zăpadă, cu abordări care reprezintă o provocare chiar și pentru piloții experimentați.

Operatorii de aeronave spun că Nepalul nu dispune de o infrastructură pentru prognoze meteo precise, în special în zonele îndepărtate cu terenuri muntoase dificile, unde au avut loc accidente mortale în trecut.

De asemenea, vremea se poate schimba rapid în munți, creând condiții de zbor înșelătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel