Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
A murit George Nicolescu. Zeci de mesaje de adio
WhatsApp
A murit George Nicolescu, celebrul cantautor cunoscut pentru vocea sa inconfundabilă și pentru hitul "Eternitate".
Foto: Captura Youtube

Artistul a încetat din viață la vârsta de 74 de ani, iar vestea tristă a fost confirmată de către membrii apropiați ai familiei și prietenilor din industria muzicală.

George Nicolescu a încetat din viață, după o intervenție chirurgicală recentă. Deși operația a fost inițial considerată un succes, starea sa s-a deteriorat ulterior, rezultând într-o bronhopneumonie care l-a forțat să fie transferat în secția de terapie intensivă, unde, din păcate, a pierdut lupta.

 

Cine a fost George Nicolescu

 

George Nicolescu, un cunoscut cântăreț român, a fost o figură emblematică în industria muzicală a țării. Născut cu o deficiență vizuală, el a demonstrat că pasiunea și talentul său depășesc orice obstacol. George Nicolescu locuia în Spania de mai mulți ani, trăind alături de soția sa, cu care a împărțit o căsnicie de peste cinci decenii.

Pe lângă pasiunea pentru muzică, el a fost și un apropiat al fotbalului, fiind cunoscut ca un susținător fervent al echipei Petrolul Ploiești, din orașul său natal. De fapt, Nicolescu a compus imnul pentru Petrolul Ploiești, precum și pentru echipa Gloria Buzău. De asemenea, la rugămintea lui Gigi Becali, George Nicolescu a compus și unul dintre imnurile FCSB-ului.

 

Mai multe persoane publice au postat mesaje emoționante

 

"Viaţa noastră unde e, viaţa noastră ce-aţi făcut cu ea?", a scris poetul Andrei Păunescu pe rețeaua de socializare Facebook, aducând un omagiu lui George Nicolescu și exprimând tristețea pentru pierderea sa.

Compozitorul Ionel Tudor a adăugat și el un omagiu pe rețelele sociale, rememorând colaborarea sa cu Nicolescu și evidențiind contribuția acestuia la industria muzicală: "Vocea de aur care a lansat celebrul cântec "Eternitate", de George Grigoriu. Drum lin către stele, în eternitate, George!".

Alți artiști și personalități din lumea muzicii, printre care și interpretul Cezar Ouatu, au transmis mesaje de condoleanțe și apreciere pentru contribuția lui Nicolescu la scena muzicală românească.

În afara sferei muzicale, Asociaţia Nevăzătorilor din România a exprimat profundul regret pentru plecarea din viață a lui George Nicolescu, evidențiindu-l ca o personalitate marcantă a comunității nevăzătorilor. 

"Cu profund regret vă anunţăm că astăzi a plecat dintre noi îndrăgitul artist George Nicolescu (12 martie 1950-26 martie 2024), prezenţă de excepţie pe scena muzicii româneşti şi personalitate marcantă a comunităţii nevăzătorilor. Suntem cu sufletul alături de familia îndoliată. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Drum lin, dragul nostru prieten!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel