Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
S-a stins din viață marele actor Costel Constantin. Artistul avea 81 de ani
WhatsApp
Actorul Costel Constantin a încetat din viață la vârsta de 81 de ani, potrivit unui anunț făcut miercuri de Teatrul Național București.
S-a stins din viață marele actor Costel Constantin. Artistul avea 81 de ani

"Cu adâncă tristețe anunțăm trecerea la Veșnicie a marelui actor COSTEL CONSTANTIN, un coleg minunat, un artist desăvârșit, cu o lungă și prodigioasă carieră atât în teatru, cât și în film, cu zeci de roluri memorabile!", a transmis instituția într-o postare pe pagina sa de Facebook.

 

Reacțiile de durere și regrete nu au întârziat să apară

 

Alexandra Săraru, fiica regretatului Dinu Săraru, un bun prieten al actorului, a postat un mesaj emoționant pe Facebook după vestea tristă: "Să te odihnească Dumnezeu, prietenul nostru bun. Te-ai dus la ceruri să te întâlnești cu Mihaela și tata! S-a dus și Costel Constantin, Ștefan cel Mare din Apus de soare, poate ultimul din generația de aur a marilor actori! Sunteți acum toți, acolo, undeva, și, poate puneți și de-o piesă de teatru. Adio, bun prieten! Și regret că aseară nu ți-am răspuns la mesaj...".

Ioana Mandache, o altă colegă de breaslă, a povestit la Antena 3 CNN despre ultima lor conversație: "Am vorbit chiar ieri cu el, când i-am urat la mulți ani de Sfântul Constantin și Elena. Eu cred că există marile iubiri, pentru că după moartea soției lui, Mihaela, în urmă cu doi ani, probabil că i-a fost foarte greu și nu a mai rezistat. Singurătatea aceasta, la un moment dat, ucide. Deși avea copii, avea nepoți, îi simțea lipsa, pentru că era o poveste de dragoste extraordinară.

Ieri i-am spus la mulți ani de Sfântul Constantin și Elena, și am avut o conversație de suflet. Și culmea, pe la 22:30, aseară, mi-a trimis un mesaj cu o icoană, cu Maica Domnului și cu pruncul. Am văzut-o dimineață. Deci a trimis probabil prietenilor de suflet..."

 

Costel Constantin a jucat în zeci de piese care au rămas în memoria publicului

 

Costel Constantin s-a născut pe 20 octombrie 1942, la Galați. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa profesor Beate Fredanov, în 1964. A debutat pe scena Teatrului Național București în 1970, interpretând rolul lui Nick în piesa "Cui i-e frică de Virginia Woolf?" de Edward Albee.

De-a lungul unei cariere strălucite, Costel Constantin a jucat în zeci de piese care au rămas în memoria publicului, printre care "Săptămâna patimilor" de Paul Anghel, "Regele Lear" de William Shakespeare, "Năpasta" și "O scrisoare pierdută" de I.L. Caragiale, "Alexandru Lăpușneanu" de Virgil Stoenescu, "Azilul de noapte" de Maxim Gorki, "Apus de soare" de Barbu Ștefănescu Delavrancea, "Steaua fără nume" de Mihail Sebastian, "Crimă pentru pământ" după Dinu Săraru, "Sâmbătă, duminică, luni" de Eduardo De Filippo și "Sinucigașul" de Nikolai Erdman.

Ultima oară, actorul a fost văzut pe scenă în iunie 2023, în spectacolul "Omul care a văzut moartea", un rol remarcabil care a avut peste 200 de reprezentații de-a lungul a zece ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel