Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
A murit Adi de la Brad, celebrul guru al moșiei "Copiii Soarelui"
WhatsApp
Adi de la Brad, celebru guru din Hunedoara, de pe moșia "Copiii soarelui" a murit. 

Bărbatul de 59 de ani era internat la spitalul din Deva, în stare gravă. Acesta a fost intubat timp de mai multe ore, după ce a ajuns la spital cu o hemoragie internă. În cele din urmă, bărbatul a decedat. Din câte se pare, cauza inițială a fost un infarct. 

Pe numele său real, Ardelean Fărcaș, acesta a devenit cunoscut după ce și-a înființat o asociație denumită "Copiii Soarelui", acolo unde și-a luat rolul de guru spiritual. Acesta le dicta viața copiilor, nu-i lăsa să meargă la școală, iar recent a izbucnit un uriaș scandal. 

Fărcaş Ardelean a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pe data de 26 mai, în urma unei acţiuni a poliţiştilor şi procurorilor din Brad, în care au fost efectuate 14 percheziţii, bărbatul fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de şantaj, viol, împiedicarea accesului la învăţământul general obligatoriu şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi. 

"Din punctul meu de vedere, nu este vinovat sub nicio formă. Nu sunt dovedite infracţiunile reţinute în sarcina clientului meu. Măsura aceasta, a arestului preventiv, este abuzivă, drept pentru care cred că singura măsură ar fi libertatea, care este o măsură de normalitate", a spus avocatul Aurel Moldovan.

Avocatul spune că toți copiii erau înscriși la școli online



Referindu-se la învinuirea potrivit căreia copiii din comunitate nu ar fi mers la şcoală, avocatul a menţionat că minorii erau înscrişi la şcoli private din California şi Nevada, în Statele Unite ale Americii, precizând că legea nu prevede explicit că un copil român trebuie să urmeze, obligatoriu, o formă de învăţământ în România.

Cât priveşte acuzaţia de viol, avocatul a arătat că există o singură sesizare de acest fel, făcută în urmă cu şapte ani, dar fără o dovadă.

El a adăugat că nu există dovezi nici pentru infracţiunile de exercitare fără autorizaţie a unei profesii sau şantaj.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel