Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
A murit actorul Valentin Uritescu 
WhatsApp
Actorul Valentin Uritscu a încetat din viață la vârsta de 81 de ani. 

Valentin Uritescu împlinise 81 de ani la începutul acestei luni. Din păcate, ultimii ani ai vietii i-a petrecut în suferință. Acesta suferea de mai bine de 50 de ani de o boală degenerativă, care a progresat în timp. În ultimul an, actorul s-a aflat la un centru modern de îngrijire. 

"A fost un coleg extraordinar, ne-am cunoscut la radio prima dată. Eu nu știam că este bolnav. El săracu', cu boala lui, îi tremura mâna. Eu nu știam de boala lui. Ne-am întâlnit la foarte multe filmări și spectacole. Am filmat cu Gigi Dinică. Un mare artist, toată viața s-a chinuit și a reușit să stea pe scenă și să facă niște roluri excepționale cu foarte mare dificultate. Dumnezeu să-l odihnească în pace. Și ieri a murit nenea Lulescu(actorul Alexandru Lulescu-n.r.). A avut-o alături pe soția lui toată viața, care mereu l-a sprijinit. Mai vorbiți vă rog cu actorii noștri mari. Cât trăiește să i se dea un telefon", a declarat actorul Valentin Teodosiu.

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistului Valentin Uritescu Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, Categoria D - „Arta Spectacolului", „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”, în 2004.

 

Valentin Uritescu a murit. Ce realizări a avut

 

Marele actor Valentin Uritescu a absolvit în 1963 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” (IATC) din București, la clasa profesorului Constantin Moruzan. În decursul carierei sale artistice a lucrat ca angajat la patru teatre: între 1963-1968 la Teatrul “M. Filotti” din Brăila, între 1968-1980 la „Teatrul Tineretului” din Piatra Neamț, apoi între 1981-1990 la Teatrul Bulandra din București, iar din 1990 a performat pe scena Teatrului Național Ion Luca Caragiale din București.

Acesta a jucat și în multe filme, precum Cel mai iubit dintre pământeni (1994), Lumini și umbre (Serial TV) (1981 – 1982), Întunericul alb (1982), Concurs (1982), Faleze de nisip (1983), Ochi de urs (1983), Întoarcerea din iad (1983) sau Al patrulea gard, lângă debarcader (1984). Filme recente în care a jucat actorul sunt Turnul din Pisa (2002), Examen (2003) – Nea Grigore Magnatul (2004) sau Scene de căsnicie (2008).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel