Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
A devenit mamă la 51 de ani. Maria a născut o fetiță de 2.8 kilograme: "Mi-am îndeplinit visul" 
WhatsApp
O femeie de 51 de ani a reușit să devină mamă, după ce timp de 15 ani procedurile de fertilizare in vitro au eșuat. 

Publicitate

În ziua în care a împlinit 51 de ani, a trăit emoția unică de a deveni mamă. Este povestea de basm a Mariei Rosaria D'Onofrio, o femeie de 51 de ani din Salerno, Italia, care și-a împlinit visul de o viață: pe 27 septembrie, alături de tatăl Luca Ruggiero, a putut să o strângă în brațe pentru prima dată pe micuța Martina, o fetiță născută cu o greutate de 2,8 kilograme la Spitalul de Cercetare Malzoni din Avellino.

Maria Rosaria a fost urmărită îndeaproape de doctorul Raffaele Petta, un ginecolog din Salerno specializat în sarcini cu risc, relatează publicația italiană Il Gazzetino. 

De mai bine de 15 ani, Maria Rosaria își dorea să rămână însărcinată și a încercat de mai multe ori fertilizarea asistată, fără succes, la o clinică din Elveția. În cele din urmă, s-a adresat doctorului Petta, începând un proces terapeutic și de diagnostic cu scopul de a obține o sarcină.

De ce nu putea rămâne însărcinată

 

În urma ecografiilor tridimensionale, a fost depistată o malformație uterină (uter septat), care a fost corectată printr-o metroplastie extensivă histeroscopică. De asemenea, au fost diagnosticați doi polipi endometriali, care au fost îndepărtați pe cale histeroscopică.

Cavitatea uterină s-a dovedit a fi în regulă la histeroscopia de control, în timpul căreia au fost realizate și investigații pentru posibile infecții și celule natural killer.

După ce cavitatea uterină a fost examinată atent, a fost realizat transferul unui embrion, care a avut succes, ducând la debutul sarcinii. Pe parcursul celor nouă luni, pacienta a fost monitorizată prin ecografii seriate, teste prenatale, flusometrie cu cardiotocografie și studii ale profilului biofizic fetal. În săptămâna 32 de sarcină, s-a observat o creștere a valorilor transaminazelor, o scădere a diurezei și o creștere semnificativă a edemelor.

Două săptămâni mai târziu, în săptămâna 34, s-a decis internarea în secția de Obstetrică a „Spitalului de Cercetare Malzoni,” condusă de doctorița Annamaria Malzoni.

Nașterea

După pregătirea corespunzătoare cu cortizon pentru maturarea plămânilor fetiței, Maria Rosaria a născut pe 27 septembrie, la ora 13:08. Nașterea a fost asistată de doctorița Annamaria Malzoni, împreună cu doctorul Nicola Tesorio și moașa șefă Margherita Lembo. Asistența medicală a fost asigurată de Raffaele Adamo și șeful de sală Gaetano Bianco. Anestezia a fost administrată de doctorul Luca Pascale, în timp ce micuța Martina a fost îngrijită de doctorița Marina Battaglia și puericultorul Marialuisa Campanile. Ulterior, Martina a fost internată, pentru observații, în secția de Terapie Intensivă condusă de doctorul Angelo Izzo.

„Doresc să mulțumesc întregului personal medical, obstetric, de îngrijire și de la secția de Neonatologie a Spitalului de Cercetare Malzoni pentru asistența minunată pe care am primit-o”, au fost cuvintele cu care Maria Rosaria D'Onofrio a dorit să le mulțumească celor care au fost alături de ea pe parcursul acestei călătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel