Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
25 de presupuși membri ai unei grupări germane de extremă-dreapta au fost arestați în cadrul unor raiduri
WhatsApp
25 de presupuși membri și susținători ai unei grupări teroriste de extremă dreapta au fost reținuți miercuri dimineață în timpul unor raiduri în Germania, a anunțat biroul procurorului federal.

Raidurile au avut loc în 11 landuri germane, a adăugat biroul într-un comunicat.

Suspecții arestați fac parte dintr-un grup terorist al cărui scop este răsturnarea ordinii de stat existente în Germania și înlocuirea acesteia cu propria lor ordine și nu exclud violența împotriva statului ca mijloc de atingere a acestui scop, a precizat biroul.

Suspecții au fost arestați în landurile germane Baden-Wuerttemberg, Bavaria, Berlin, Hessa, Saxonia Inferioară, Saxonia, Turingia, precum și în Austria și Italia, a precizat biroul.

Suspecții sunt acuzați că se pregăteau, cel târziu de la sfârșitul lunii noiembrie 2021, să desfășoare acțiuni bazate pe ideologia lor, potrivit biroului, conform Reuters.

Vezi și

 

Spania. Cei mai periculoși violatorii și agresori

 

Violatorii și agresorii de copii ar putea beneficia de reducerile pedepselor penale din cauza legii „Solo sí es sí" („Doar da este da”). Printre cele mai periculoase persoane se află profesorul de la Valdeluz condamnat pentru douăsprezece infracțiuni de abuz asupra elevilor săi minori și un român.

Lacunele din legea „Solo sí es sí" („Doar da este da") au dus deja la reducerea pedepselor pentru mai mult de o duzină de violatori și agresori, în unele cazuri ducând chiar la eliberarea lor imediată din închisoare după ce și-au ispășit noile pedepse.

Acestea sunt cele mai grave cazuri în care persoana condamnată a beneficiat deja sau ar putea beneficia în viitorul apropiat, conform presei străine.

 

Ángel Boza, membru al La Manada

 

Unul dintre cei cinci membri ai trupei La Manada - cei condamnați pentru violarea unei tinere la festivalul San Fermín în 2016 - ar putea fi unul dintre cei care vor beneficia de hotărârile din norma promovată de Ministerul Egalității. Este vorba despre Ángel Boza, pentru care avocatul său a anunțat deja că va depune săptămâna viitoare un recurs pentru a obține reducerea pedepsei de la 15 ani la 13. Dacă va fi acceptată de instanțe, Boza ar fi executat deja o treime din pedeapsă și ar fi mai aproape de eliberare.

Continuă știrea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel