Publicitate
Ministrul imigrației, Robert Jenrick, a declarat în fața parlamentarilor că peste 200 de copii și adolescenți sub 18 ani au dispărut din locuințele aprobate de guvern. El a spus că majoritatea erau adolescenți din Albania.
Peter Kyle, deputat al Partidului Laburist, a declarat că 76 de copii au dispărut dintr-un hotel din Brighton, oraș de pe coasta de sud a litoralului, unul dintre cele câteva din țară unde sunt cazați temporar copii neînsoțiți.
Ziarul Observer a citat în această săptămână surse din domeniul protecției copilului și un informator neidentificat care lucrează pentru un contractor guvernamental, care au declarat că zeci de tineri au fost răpiți de pe stradă în fața unui hotel din Brighton și urcați în mașini.
"Adevărul inconfortabil pentru noi este că, dacă un singur copil care ar fi rudă cu unul dintre noi din această sală ar dispărea, lumea s-ar opri", a declarat Kyle în Camera Comunelor. "Dar în comunitatea pe care o reprezint un copil a dispărut, apoi cinci au dispărut, apoi o duzină au dispărut, apoi 50 au dispărut și în prezent, astăzi, 76 sunt dispăruți și nu se întâmplă nimic."
Purtătoarea de cuvânt a Partidului Laburist pentru imigrație, Yvette Cooper, a acuzat guvernul de "o neglijență totală a datoriei care pune copiii în pericol".
Rachel de Souza, comisarul pentru copii din Anglia, a declarat că rapoartele privind dispariția copiilor din hoteluri "au evidențiat, încă o dată, vulnerabilitatea acestor copii, care se află cu un grup de persoane hotărâte să îi exploateze".
"Sunt îngrijorată pentru siguranța acestui grup de copii a căror vulnerabilitate este exacerbată de faptul că nu vorbesc limba engleză, mulți dintre ei nu au nicio rețea de sprijin și nu își cunosc drepturile", a declarat ea într-o scrisoare adresată Ministerului de Interne.
Jenrick a declarat că gărzile de securitate, asistentele medicale și asistenții sociali se află în hoteluri pentru a se asigura că copiii sunt în siguranță.
Dar el a recunoscut că "nu avem puterea de a reține copiii neînsoțiți solicitanți de azil în aceste medii și știm că unii dintre ei dispar".
"Mulți dintre cei care au dispărut sunt ulterior depistați și localizați", a spus el.
Jenrick a declarat că nu a văzut dovezi că ar fi fost răpiți copii de pe stradă, dar a promis să investigheze mai departe.
În timp ce Marea Britanie primește mai puțini solicitanți de azil decât țările europene, inclusiv Italia, Germania și Franța, s-a înregistrat o creștere mare a numărului de persoane care încearcă să ajungă în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici peste Canalul Mânecii. Peste 45.000 de persoane au ajuns în Marea Britanie peste Canalul Mânecii în 2022, iar mai multe au murit în această încercare.
Guvernul s-a angajat să oprească aceste călătorii riscante, până acum fără succes, conform apnews.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News