Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
16 morţi în urma unei coliziuni dintre un microbuz şi două camioane, în Rusia
WhatsApp
Șaisprezece persoane au murit duminică în urma unei coliziuni dintre un microbuz şi două camioane în regiunea rusă Ulianovsk, districtul federal Volga, au anunţat agenţiile de presă ruse, informează AFP şi Reuters, titrează Agerpres.

Potrivit unor martori oculari citaţi de agenţiile ruse, un camion a ieşit de pe banda sa intrând în coliziune cu un microbuz care venea din sens invers, lângă localitatea Nikolaevka.

Potrivit primelor date preliminare, șoferul autocamionului de mare tonaj nu a frânat în prealabil și a lovit un microbuz aflat în staționare care aștepta pe sensul opus.

În momentul accidentului, microbuzul a fost de asemenea lovit în spate de un alt camion. Potrivit unor imagini difuzate de canalul de televiziune rus Ren TV, microbuzul a fost practic strivit între cele două camioane.

Accidentul s-a soldat cu 16 morţi, toţi cetăţeni kazahi, au precizat serviciile de urgenţă citate de agenţia de presă RIA Novosti.

Alte trei persoane - doi bărbaţi şi o femeie - au fost spitalizate în stare gravă, a scris pe Telegram guvernatorul regiunii Ulianovsk, Aleksei Russkih.

Încălcările regulilor de siguranţă rutieră sunt frecvente în Rusia, unde în ultimii ani au avut loc mai multe accidente mortale în care au fost implicate autobuze. În ianuarie, cinci persoane au fost ucise şi 21 au fost rănite într-un accident de autobuz în regiunea Riazan, la circa 270 de km sud de Moscova. În decembrie 2019, un autobuz cu circa 40 de pasageri la bord a căzut într-un râu îngheţat în regiunea Zabaikalsk, în Siberia, provocând moartea a 19 persoane şi rănirea altor 21.

 

Vezi și:

Germania. Microbuz cu muncitori români, răsturnat de mai multe ori după ce un taxi, condus de un șofer drogat, a intrat în el: Zece victime

 

Un microbuz cu muncitori români în agricultură s-a răsturnat, ieri seară, pe A4, între Düren și Langerwehe din Germania, după ce un taxi condus de un șofer drogat a intrat în el. Zece români au fost răniți, doi dintre ei fiind în stare foarte gravă.

Ambele vehicule circulau pe A4 în direcția Heerlen. Între nodurile Düren și Langerwehe, șoferul de taxi a virat pentru a depăși și a lovit partea din spate a microbuzului din față, după cum a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

Ca urmare, microbuzul Ford a derapat și s-a răsturnat de mai multe ori. În microbuz se aflau nouă muncitori români în agricultură care se îndreptau spre Olanda. Pasagerii români au fost inițial prinși în microbuz și au trebuit să fie salvați din epavă. Atât un prim interventor, cât și un pompier au fost răniți ușor în timp ce salvau românii.

Toți cei nouă ocupanți plus șoferul au fost răniți, iar doi dintre ei, o femeie de 37 de ani și un bărbat de 35 de ani, au suferit răni care le pun viața în pericol.

Taximetristul, în vârstă de 26 de ani, se afla sub influența drogurilor. După un test preliminar de droguri care a ieșit pozitiv, i s-au făcut și recolte de sânge și polițiștii i-au confiscat permisul de conducere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel