Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
100 de cazuri de variolă a maimuțelor la om, în Europa. OMS se reunește de urgență
WhatsApp
Variola maimuțelor care s-a transmis la oameni stârnește îngrijorare. OMS anunță o reuniune de urgență. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii urmează să organizeze o reuniune de urgenţă pentru a discuta despre recentele cazuri de variolă a maimuţelor, o infecţie virală mai frecventă în vestul şi centrul Africii, după ce mai mult de 100 de cazuri au fost confirmate sau suspectate în Europa.

Au fost raportate cazuri în cel puţin opt ţări europene - Belgia, Franţa, Germania, Italia, Portugalia, Spania, Suedia şi Regatul Unit - precum şi în Statele Unite, Canada şi Australia, scrie Reuters.

Identificată pentru prima dată la maimuţe, boala se răspândeşte de obicei prin contact apropiat şi s-a răspândit rareori în afara Africii, astfel că această serie de cazuri a declanşat îngrijorarea.

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă nu se aşteaptă ca aceste cazuri să evolueze într-o pandemie precum COVID-19, având în vedere că virusul nu se răspândeşte la fel de uşor ca SARS-COV-2.

Variola maimuțelor. Simptome

 

Variola maimuţei este, de obicei, o boală virală uşoară, caracterizată prin simptome de febră, precum şi printr-o erupţie cutanată caracteristică, plină de umflături.

„Cu mai multe cazuri confirmate în Regatul Unit, Spania şi Portugalia, acesta este cel mai mare şi mai răspândit focar de variolă de maimuţă văzut vreodată în Europa”, a declarat serviciul medical al forţelor armate germane, care a detectat vineri primul caz în această ţară.

Comitetul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care urmează să se reunească este Grupul consultativ strategic şi tehnic privind riscurile infecţioase cu potenţial pandemic şi epidemic (STAG-IH), care oferă consultanţă cu privire la riscurile de infecţie care ar putea reprezenta o ameninţare pentru sănătatea mondială.

Acesta nu va fi responsabil pentru a decide dacă focarul ar trebui să fie declarat o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional, cea mai înaltă formă de alertă a OMS, care se aplică în prezent pandemiei COVID-19, relatează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel