În lume există peste 2,5 milioane de persoane afectate de această boală autoimună a sistemului nervos central și, din nefericire, încă fără tratament curativ.
În 80% din cazuri, primele simptome apar la persoanele între 20 și 40 de ani, și afectează de două ori mai mult femeile decât bărbații. Foarte mulți pacienți cu scleroză multiplă sunt femei care își doresc copii însă tratamentele agresive ale bolii pot avea consecințe grave. Problema tratamentelor eficiente în acest moment sunt efecte secundare foarte serioase.
În contextul actul, în plină pandemie, Asociației Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative își unește forțele cu Federația Internațională pentru SM (MSIF) cu intenția de oferi celor afectați suport. Oamenii afectați de SM și cei din jurul lor sunt îndemnați să se conecteze și să celebreze conectarea: conectarea cu comunitatea, auto-conectarea și conectarea la îngrijire de calitate. Ziua Mondială a Sclerozei Multiple este o oportunitate de a milita pentru acces la tratamente, servicii și suport, de a celebra rețele de asistență din Centrele de SM, dar și de a solicita schimbări în sistemul de sănătate, se precizează în comunicatul emis de APAN pe pagina oficială de Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News