Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zelenski și-a vândut celebra jacheta pentru o sumă uriașă. Boris Johnson spune că valorează foarte mult
WhatsApp
O jachetă emblematică a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a fost vândută cu 90.000 de lire sterline la o licitație de strângere de fonduri pentru Ucraina.

Boris Johnson a încurajat licitația pentru renumita jachetă a lui Zelenski la licitația de la Londra, prețul de pornire fiind stabilit la 50.000 de lire sterline, anunță The Mirror.

Premierul britanic a sugerat că jacheta valorează mult mai mult decât prețul de pornire de 50.000 de lire sterline. În cele din urmă, a fost vândută cu 90.000 de lire sterline.

Președintele ucrainean, cunoscut și pentru uniformele sale militare verzi, a fost fotografiat îmbrăcat cu jacheta respectivă făcând un tur al Kievului asediat.

De altfel, înainte de licitație, Zelenski a vorbit, prin legătură video, despre „curajosul Boris" care a venit să-l vadă la Kiev.

La licitație au fost scoase și alte obiecte, printre care un cocoș din ceramică primit de Johnson în timpul vizitei sale în capitala Ucrainei, dar și un tur ghidat al Kievului de către primarul orașului și fostul campion de box la categoria grea Vitali Klitschko, relatează Mediafax.

SUA, 33 de miliarde de dolari pentru Ucraina

 

 Preşedintele SUA, Joseph Biden, a cerut marţi Congresului de la Washington să aprobe rapid fondurile suplimentare de 33 de miliarde de dolari pentru asistenţă destinată Ucrainei în contextul războiului cu Rusia.

Joseph Biden a cerut deja săptămâna trecută Congresului fonduri suplimentare de 33 de miliarde de dolari pentru asistenţă militară, financiară şi umanitară destinată Ucrainei.

"Îndemn Congresul să aprobe rapid aceste fonduri, pentru a ajuta Ucraina să continue să aibă succes împotriva agresiunii ruse", a declarat Joseph Biden, marţi după-amiază, în cursul unei vizite la o fabrică de armament a companiei Lockheed Martin din Troy, statul Alabama, unde sunt produse rachete antitanc Javelin.

Oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington au atras atenţia că războiul din Ucraina ar mai putea dura câteva luni sau chiar mai mult.

"Această luptă nu va fi ieftină, dar cedarea în faţa agresiunii va fi chiar mai costisitoare", a insistat preşedintele SUA, citat de publicaţia The Hill.

Statele Unite au transferat deja 5.500 de rachete Javelin Ucrainei, de la începutul intervenţiei militare ruse. Planul de 33 de miliarde de dolari conţine 20,4 miliarde de dolari pentru asistenţă militară şi în materie de securitate. Sunt prevăzute fonduri de 8,5 miliarde de dolari pentru asistenţă economică directă destinată Administraţiei de la Kiev. De asemenea, sunt prevăzute fonduri pentru intensificarea eforturilor SUA de a consolida securitatea Europei, în contextul intervenţiei militare ruse în Ucraina.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel